Citronmarängpaj

125 g rumstempererat smör

1 dl strösocker

1 ägg

4 dl vetemjöl

Fyllning

rivet skal av 2 citroner (2 citroner motsvarar 4-5 msk)

juicen av 2 citroner (juicen av 2 st motsvarar knappt 1 dl)

3 äggulor

125 g smör

2 dl strösocker

Maräng

3 äggvitor

2 dl strösocker

Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.

Sätt ugnen på 225°C.

Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter (för 8 port). Grädda i 10 minuter. Låt svalna.

Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.

Fyllning: Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och äggulor.

Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.

Maräng: Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 3 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *