Godmorgon, god eftermiddag – en smoothie passar när som helst och kan innehålla lite av varje.
Detta är min favorit: banan, kokosmjölk, massor med spenat och blåbär.
Välkommen till ett färgglatt kök där det strösslas med såväl DIY-tips som bakning.
Freestylade fram en cheesecake med jordnötssmör och mörk choklad. Det gjorde jag rätt i för GOD DAMN vad den var oslagbar och mäktig på samma gång. Testa!
– 15 digestivekex
– 125 g smör
Smält smören och blanda med smulorna av krossade digestivekex.
Tryck ut i en springform eller dylikt. Grädda botten 10-15 minuter i 200 grader.
Vispa:
– 2 ägg
– 1 dl råsocker
Blanda i:
– 400 g creme cheese
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 dl jprdnötssmör
– en hackad chokladkaka, 70%
Häll smeten över den gräddade botten.
Grädda cheesecaken i ugnen, 200 grader i 15-20 minuter.
Mest för att utmana. Jag är varken vegan eller strikt vegetarian men äter kött max en gång i veckan. Och våfflor brukar jag göra i de mest omständiga former men har aldrig tidigare testat att göra dem veganska. Förrän nu, enligt följande:
1 dl kokosolja
4 dl havremjölk
1 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
några nypor salt
Blanda och grädda!