Jordnötscheesecake

Freestylade fram en cheesecake med jordnötssmör och mörk choklad. Det gjorde jag rätt i för GOD DAMN vad den var oslagbar och mäktig på samma gång. Testa!

– 15 digestivekex
– 125 g smör

Smält smören och blanda med smulorna av krossade digestivekex.
Tryck ut i en springform eller dylikt. Grädda botten 10-15 minuter i 200 grader.

Vispa:

– 2 ägg
– 1 dl råsocker

Blanda i:

– 400 g creme cheese
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 dl jprdnötssmör
– en hackad chokladkaka, 70%

Häll smeten över den gräddade botten.
Grädda cheesecaken i ugnen, 200 grader i 15-20 minuter.

Tårta

Det finns alltid anledningar att hitta för att äta tårta. Öva på att baka är en bra sådan. Denna i sex lager fullproppad med grädde, hallon och jordgubbar.

Vegetarisk Paella

Färgglatt ska det vara!
En vegetarisk paella gjord på Risoni, kokad i saffran. Blandas sedan med kronärtskocka, majs, halverade körsbärstomater och fetaost.
Serveras med brödkrutonger och massor av persilja.

Veganvåfflor

Mest för att utmana. Jag är varken vegan eller strikt vegetarian men äter kött max en gång i veckan. Och våfflor brukar jag göra i de mest omständiga former men har aldrig tidigare testat att göra dem veganska. Förrän nu, enligt följande:

1 dl kokosolja
4 dl havremjölk
1 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
några nypor salt

Blanda och grädda!