Syrad gräslöksblomster

Göken!

Nu var det dags att klippa ner gräslöken igeeen. Det växer och gror i den här värmen! Jag vägrar som vanligt att kasta saker. Ner i en vas för att förlänga lidandet, för ja jag fattar att jag inte kommer göra färskost, kryddsmör och sallad på den här famnen med gräslök.

Tanken slog mig att varför inte syra de allra ljuvligaste juvelerna för att förlänga hållbarheten till max. Sagt (tänkt) och gjort..

La blommorna i en glasburk.

Gjorde saltlake på kokat vatten med jodfritt salt som fick svalna till rumstemperatur.
–>1 msk jodfritt salt per liter vatten. (den magiska saltlaken som kan hjälpa till att syra det mesta som gurka, morot, lök, betor, egentligen typ allt tänker jag)

Sen hällde jag saltlaken på blommorna och stängde locket.

Den ska nu få stå i rumstemperatur 5-7 dagar och förhoppningsvis börjar det pysa och puttra lite. Då vet jag att den är alive and kicking. Kanske behöver den någon vecka till i kylen för att smakerna ska träda fram. Vad gäller syrat blir det oftast bättre med tiden.

ELLER så blir det skit, har ju aldrig testat att syra blommor innan. Den som lever får se helt enkelt!

Tänk ändå att det är naturligt levande mikroorganismer som finns på grönsakerna, som börjar växa och gro när vi stänger locket och ger dom den miljö de gillar. Tack till dom säger jag, både gott och bra för vårt eviga liv (hälsan alltså).

Fortsättning följer.

Ses i ottan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *