Bivax

Göken!

Naturens under.

Är inte detta ett mästerverk så vet inte jag. En vacker dag ska vår egna gård omges av bin. Av dessa flitiga bin ska växterna pollineras, vaxet ingå i salvor och cerat och honungen bredas på en macka ( honungsmacka = top 3 mellis, eller top 1 nu när jag tänker efter).

Tills dess njuter jag av bin, honung och vax från en biodlare med drottningkupor på vår tomt. Det är fint!

Ses i ottan!

2 svar på ”Bivax”

  1. Bivax är livet! säger jag som Waldorfskoleförälder sedan 20 år. Ett litet minikosmos av naturens underverk. Bin är ljuvligt, möjligen förutom då de föredrog att svärma i våra Åkeröträd precis vid terrassen, men wow! vilken honung det blev.

    1. Ja visst är det! De flitiga, fantastiska bina. Jag har precis fått lite skogshonung här från gården. WOW den karamelliserade smaken alltså! Får ståpäls!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *