Kål med attityd

Göken!

Håll till godo! Här kommer en bildbonanza på en av mina (många) älsklingar i livet. Spetskålen.

Den fina, snygga, härliga i kål-kompisgänget som fångar allas blickar. Den som fick uppmärksamhet av de mest spännande killarna, som alltid var så där oansträngt snygg och alltid fällde de mest välformulerade replikerna. Och såklart skrattar snyggt och medryckande. Som är söt, mjuk och ödmjuk men ändå med styrka och självkänsla. DET är spetskålen i kompisgänget.

Här om dagen skördades årets första spetskål och jag hade med mig ett gäng på helgens marknad. Tog såklart snabbt slut, för vem vill inte ha en med en spetskål att hålla om och vila sina ögon på.

Se bara, snygg med kläder.

Och utan! Knäsvag är ordet.

Mitt tips är att göra som jag gjorde förra året, välja ut en liten spänstig en med attityd (viktig detalj).

Dela på mitten, smeta på honung, jordnötssmör, citron, risvinäger, salt och peppar.

In i ovnen! Minns ej temp osv. Men säkert blir 175 grader i 20-30 min bra för att behålla spänst men ändå få en yta.

Lite pesto och soltorkad tomat till och snygga till med en nypa sesamfrön. Säkert ännu snyggare med svarta sesamfrön!

Ikväll ska jag göra min spetskål med hasselnötter och brynt smör. Blir säkert inte en ledsam middag. Har också en hög med Karl-Johan svamp som ska bli något.

Medan jag funderar på hur Karl-Johan ska ätas ska jag nu iväg och rösta. Det hoppas jag (fan) att du också gör. Och inte SD då, för vi kan INTE ha ett gäng pottsorkar till att styra landet. Vem vet vart det skulle sluta. Tacka vet jag mångfald, landsbygd och frihet!

Ses i ottan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *