Svampar är det nya

Göken!

Jag snöar ju lätt in på saker och ting. Och nu kretsar min lediga tid kring svampar. Tills för en vecka sedan hade jag bara plockat kantarell och någon enstaka sort till. Nu googlas det på skivor, strumpor och rör. Tomater, ogräs och andra måsten får vänta för det finns svamp att finna.

Nu har jag breddat repertoaren något för varje dag. Denna drömmen i livet stod där så snygg och stolt. -Hmm väldigt snygg flugsvamp, tänkte jag och gick vidare. Sen fick jag reda på vad det var. En stolt fjällskivling som bara ber om uppmärksamhet och smör i en panna.

Jag har också lärt mig att älska blodsopp. Den röda nere till vänster. Är den inte vacker så nackhåren reser sig?!

Kallejohansvamparna har fått mysa in sig i en pickleslag tillsammans med lök, kummin och senapsfrö. Där ska dom få ligga och ha sig ett tag.

Stolt fjällskivling. Finner inte ord.

Ses i ottan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *