Slow living

Göken!

Jag inspireras av personer som lever sitt liv på andra, enklare sätt och mer av slow living än normen i samhället. Jag är inte där än, men söker mina stunder. Värderingarna i livet ligger närmre jord, själ och stillhet nu än innan.

Varje ledig morgon är helig för mig, då börjar jag dagen med en långsam promenad med hundarna. När solen gått upp(!) till skillnad mot de becksvarta vardagsmorgnarna. Vi stannar ofta hos korna och beundrar dom en stund.

Nästa steg är att mala mitt kaffe för hand, i en gammal kaffekvarn vi fått från min sambos mormor. Den här stundens vevande, som gör att kaffekoppen är lite mer omsorgsfullt bryggd, gör att den smakar så mycket bättre. Och att jag faktiskt smakar och känner kaffet.

Det fina med mat och dryck. Genom att det tillagas och bereds lite mer omsorgsfullt kan det ge oss en liten smula av närvaro. Kanske räcker det med att man en vardagskväll tillåter matlagningen att ta tid och stänger av alla tankar och måsten runt omkring. En stunds närvarande som kanske gör att nästa dag kan kan startas med en lugn och stabil känsla i kroppen.

Ses i ottan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *