Tunga grejer

Göken!

Plockade precis ut det tunga artilleriet ur ugnen.

I ett vattenbad har denna ljuva legat och gottat sig till en innertemperatur på 70 grader. Leverpastej med fläsk, timjan och en gnutta cognac.

Viktigt är för mig att inte moffa i sig av filéer och kotletter en efter en och glömma resten av djuret.

Köttbonden, skriven av Lina och Oscar Westman, är världens bästa bok för den som vill lära sig att ta vara på hela djuret. Och framförallt världens bästa bok för den som drömmer om att bli sin egen bonde.

Förutom att leverpastej är gott, är det ju också rena näringsbomben. Som en pillerburk med extra allt. Det om något behövs ju nu när mörkret, hösten och tröttheten lurar bakom hörnet (läs slår till som en orkan och skallar den som inte skaffar beredskap).

Leverpastejen gjorde jag för flera månader sedan och frös in i en massa portionsförpackningar. Perfekt att plocka fram och baka av när andan faller på. Nu föll andan på. Tur för mig att jag har ett enormt överskott av inlagd gurka i skafferiet. En kvällsmackan blir det garanterat!

Ses i ottan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *