Slattar är guld

Göken!

Vi kan väl komma överens om att vi inte slänger slattarna i slasken. Jag snackar alltså slattarna från den inlagda vitlöken, soltorkade tomaterna, oliverna eller den bästa slatten av dom alla: kimchislatten.

Dessa slattar har legat och dragit åt sig smak och kan vara en av de bästa och snabbaste smakhöjarna. Kanske till en sås, som ovan. En yoghurtsås som smakas upp med oljan från soltorkad tomat. I den fanns både lite syra från vinäger, massor av tomatsmak och även vitlök. Bara att röra ner i yoghurt eller cremefraishe med lite salt och peppar.

Eller som burken på den övre bilden. En burk egeninlagda oliver jag fått från en vän. I denna fanns allt möjligt gott. En SMAKBOMB. Har anat vitlök, olja, vinäger, oregano, timjan citron och sälta från oliverna (som inte längre finns kvar i burken). Den var ljuvlig att steka kål i, svamp och även i ha i köttfärssåsen.

Smak på burk, släng ej!

Ses i ottan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *