Kinesisk gräslökskapris

Göken!

Dagen har till 95 % bestått av flyttkartongsstapling och sanering av diverse kompost- och jordfabriker. När huset ska magasineras i ett halvår kan det bli lite dålig stämning om hela bohaget plötsligt luktar bokashikompost och koskit. Mitt emellan skurande av jordfabriker och pallkragetömning gick jag förbi den kinesiska gräslöken. Stora fina knoppar satt där på de överblommade bollarna och ropade att de ville bli kapris. -okej, sa jag. Jag har egentligen inte tid, ett hus ska packas ned i lådor. Men att göra kinesisk gräslökskapris är också viktigt. -Vi kör, kapris får ni bli!

Jag plockade av de små fröknopparna vilka var som små poppande smakbomber i munnen. Som en blandning av vitlök och gräslök, precis som bladen på den kinesiska gräslöken, men med ännu mer smak.

Fröknopparna, vilka blev hela 1 dl, la jag i en glasburk. På dessa hällde jag ca 0,5 dl salt och skakade runt lite. Där ska de nu få ligga och salta till sig i fyra veckor. Sen ska dom få en tvätt och ett livslångt vinägerbad. Ett livslångt vinägerbad, det låter det!

Fortsättning följer för den kinesiska gräslökskaprisen. Så länge ska jag avnjuta två dagar på en internationell ostkonferens med mejeribesök och föreläsningar. Mig går det då ingen nöd på!

Vi ses i ottan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *