Ut i skogen!

Göken!

Ut i skogen och plocka svamp. Det finns inget härligare! Ta med hundar, ungar, föräldrar, svärföräldrar, kompisar, grannar eller katten. Ta också med en termos kaffe och en macka eller en kaka.

Att plocka svamp är så rogivande. Jag har svårt att göra saker utan ett syfte. Gå på promenad i skogen utan att hunden behöver rasta sig händer knappt. Att leta svamp gör det hela meningsfyllt och fyller självförverkligande-kontot. Plocka sin egen mat liksom. Att sen tillaga något gott och fylla skafferiet med det goda gör det totalt on top!

En stund i skogen kan få vem som helst i ett mindfult(fint) mind set. Till och med Stånk-Tommy kan samla sig en stund vid svampplockning. Det blir ett naturligt tillfälle för passivitetsträning. Win win.

Det bästa och snabbaste att förädla och förvara svampen.

Picklade trattkantareller:

-Slå på vattenkokaren.

-Mät upp 2 dl socker, 1 dl ättika, 3 dl varmt vatten i en bunke. Ställ i vattenbad för att svalna (vid tidsbrist, annars låt stå för att svalna)

-Lägg två lagerblad, 2-3 vitpepparkorn, 2 enbär i en burk. (Det går också bra att skippa kryddor, blir gott ändå) Fyll på med svampen. Pressa ner rejält med svamp, dom krymper lite av lagen.

-Häll över lagen. Stäng locket. KLART!

Går att äta efter en timma, men såklart mer smak om det får så och dra sig under natten.

Sista dagarna har dessa kvittrande smakhöjare agerat kompis till både hjortgryta och ädelostpasta. Succé varje gång!

Ses i ottan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *