Göken!
Jag slog just mig själv i hummusarnas höjder.
Enligt min mening ska det inte vara så krångligt att göra mat, därför slänger jag i lite vad som finns hemma för stunden och måttar sällan. Vad gäller hummusen, ner med allt i mixern och kör. Smaka sen av med kryddor. Just idag har jag gallrat morötterna, därför fick de bli:
En grön jordnötshummus med lime. I denna ljuva samsas:
1 paket kikärtor
1 näve späd morotsblast
ca 1 msk sesamolja
ca 1/2 dl rapsolja
ca 1/2 dl olivolja
En rejäl (läs två maxade) matsked jordnötssmör
1 vitlöksklyfta
En skvätt limejuice
Spiskummin
Chili
Salt (fega inte, mycket fett kräver mycket salt)
Som sagt, allt tillsammans rätt ner i mixern. Om hummusen känns lite torr, mer olja.
Kombon morotsblast, jordnötter, sesamolja och lite frisk lime var top!
En burk hummus i kylen är den perfekta snabbmellisen. I farten, mellan ensilageskottning och spenatskörd, går det snabbt att bre ett mastodontlager på en knäckemacka. Mängden fett och protein är rena energikicken mellan måltiderna. Med ett fysiskt krävande jobb i högt tempo är det viktigt att hitta enkla sätt för att fylla på förrådet. Ladda gunsen så att säga!
Ses i ottan!