Kimchi ’em All!

Nu har jag format ett eget recept som jag tänkte dela med mig utav!

Kimchi alá Kawaii:

Du behöver:

1 cup = 2,25 dl

1 gul lök

12 vitlöksklyftor

1 bit ingefära

1 cup strimlad vit rättika

1 cup strimlad morot

1 paket vårlök

1,2 kg kinakål/salladskål

2 cup vatten

2 msk rismjöl

2 msk farinsocker

2 msk japansk soja

1,5 cup koreansk chili

Plasthandskar (finns på Clas Ohlson)

Du gör:

Tvätta kinakålen. Skär ett jack i roten och dela med händerna. Skär ett jack i varje rot för framtida bruk. Låt rinna av.

Det kan vara till hjälp att ha en barnarbetare hemma. Speciellt en söt sådan!

Salta mellan varje blad, lite mer salt på de vita, tjockare partierna. Lägg i en stor bunke och fyll på med vatten så att det knappt täcker kålen. Vänd 4 gånger var 30:e minut.

Koka rismjöl och vatten försiktigt i 9 min, rör om under tiden. Lägg i farinsocker och låt koka ytterligare en minut och låt svalna.

Rismjöl: ”Cock brand” 😉

Skiva rättika och morot tunt och skär vårlöken i ungefär lika långa bitar.

Mixa lök, vitlök och ingefära.

Blanda risgröten med soja, lökmixen och grönsaksmixen.

Tvätta kålen ordentligt mellan varje blad och krama ur vattnet. Dela kålen ytterligare en gång med hjälp av de små jacken i roten.

Ta på dig plasthandskar och kleta in smörjan mellan varje blad, rulla ihop och tryck ner i en glasburk med snäpplock.

Låt stå i rumstemperatur i 1,5-2 dygn. Det ska bubbla när man trycker ner kålen.

Låt stå ytterligare ca 10 dagar i kylskåp.

Håller länge! Lukta och smaka!

Nu var du antagligen glad för att du använde plasthandskar så ta en bild och låtsas vara en seriemördare!

Ett svar på ”Kimchi ’em All!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *