Kines.

Som asiat (koreanska) får man ofta höra att man är kines.

Som snubben som körde förbi mig i sin BMW, stannade till bredvid mig, vevade ner rutan och ropade ”NIHAOO”. Eller bruden som frågade mig: ”Korea? Var ligger det? I Kina?”

Hursomhelst är kinesisk mat spännande, färgglad, sprudlande, smakrik, vågad, nervkittlande, ibland sjukt osmaklig och framförallt helt fantastisk!

Det finns ett ställe där jag bor som jag älskar! Maten är god men framförallt hon som äger stället är supergullig och service minded. Andra gången jag kom dit kände hon igen mig. Nu har jag gått där i 9 år och hennes leende får mig alltid på lite bättre humör.

FÅGELBOET heter det (http://www.restaurangfagelboet.se/) och jag rekommenderar det verkligen om man har vägarna förbi Sumpan!

Mina favoriträtter är dessa två:

Vattenkokt oxfilé (mycket stark):
”Oxfilé i skivor som tillagas med mycket starka ingredienser, främst chili och peppar från Sichuan. Maträtten, som är väldigt populär i Kina, kokas långsamt tillsammans med vatten och de starka ingredienserna för att få mer smak.”
Pekinganka:
Riktigt krispiga skivor anka som serveras med ”kinesiska pannkakor”, grönsaker och hoisinsås. En jättebra kombination smaker!
OBS! Under åren som gått tycker jag att maten blivit lite mildare så vill ni ha ”the real shit”, be om extra starkt (speciellt på oxfilén som tidigare var extremt stark och nu bara smakrik/stark, lagom enligt de flesta).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *