Thaikäk på thailändska.

Det finns ett litet smultronställe i Solna som heter Hongthai (www.hongthai.se). Speciellt om man vill äta genuin och VÄLDIGT annorlunda mat än man antagligen är van vid.

Här serveras hot pot och vill man inte äta just det får man ändå betala för det och lägga till en slant och välja mellan typ 3 vanliga thailändska rätter.

På denna buffé finns all möjlig KONSTIG och ibland riktigt förskräckliga saker.

Hela fiskar, blomkål och ägg är inga konstigheter.

Något som såg ut som ägg men var av annan konsistens så att kinderna vred sig av salthalten.

Olika kött, kyckling, fisk, skaldjur, fiskbollar och inälvor.

Chicken nuggets, kycklingvingar, vårrullar, ägg, fläsk i rödcurry etc.

Såser av olika slag; soja-, chili-, vinäger-, fisk- och vitlök.

Här är en massa sallader och grytor innehållandes alla möjliga olika inälvor, kycklingfötter, suspekta köttdelar och helfriterade små krabbor.

Grönsaker och magiska svampar.

”Dessertbordet” med krossad is (som man krossar själv), olika sorters sirap och gelékuber, kondenserad mjölk, söt svart ris och ”sticky rice” med majskorn.

Som Tam station. Här gör man sin egen papayasallad med bland annat vitlök, piri piri, tomater och snäckor etc som ser ut att vara plockade direkt från stranden.

Detta var nog det allra konstigaste; svarta geléägg. Svårt att avgöra om det var ägg eller låtsas-ägg gjorda av gelé. Jag vågade inte smaka dem efter att ha smakat de sjukt salta ”äggen” som jag misstänker var något ytterst suspekt.

Hursomhelst, MYCKET intressant ställe att besöka och speciellt om du gillar att äta läskiga saker!

Det är i princip enbart asiater här, främst thailändare/thailändskor och servicenivån ligger ungefär på noll. Ölen är jättedyr (hundra spänn för en stor flaska thailändsk öl) och man blir uttittad som en utböling.

Trots detta har jag besökt Hongthai 2 gånger och jag rekommenderar er att gå hit för en minst sagt intressant upplevelse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *