En anka i Peking!

Pekinganka hör inte till vardagen men det är väldigt roligt och gott att äta.

Vi åt detta på Restaurang China! (http://restaurantchina.se/)

På måndagar har de dessutom halva priset på Pekinganka (beställs någon dag innan) så en hel trerätters måltid för ca 4 personer går på 299 kr. Huset rödvin var faktiskt riktigt gott också!

Sen går det till på följande sätt; kocken rullar in en vagn med ankan och tillbehör och skär upp de finaste delarna direkt vid bordet.

Sedan läggs det upp på ett fat och serveras med gurka och purjolök i stavar samt hoisinsås. Denna smakade som en mörk chokladsås med kaffesmak.

Till det kinesiska ”pannkakor”.

Ta ett bröd:

Lägg på grönsaker:

Lite kött:

Sås:

Och vik ihop till en lite burrito:

Mums!

Andra rätten var en ankwok utav resten av köttet. Den smakade sichuanpeppar och chili.

Tredje rätten var en soppa kokad på benen med smak av citron.

Vid det här laget var vi så mätta!

Denna kryddblandning som kom med woken var jättegod och passade till soppan med.

Kocken sa att det var sichuanpeppar, chili, paprikapulver och salt. Sedan råkade jag avbryta honom så resten av ingredienserna är ett mysterium. Kanske anis? Fänkål? Vad tror ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *