Idag blev det saltbakad lax med dillslungad potatis och romsås. Fantastiskt gott!
Här kommer recept (ca 4 pers):
Saltbakad lax:
400 gram lax
Grovsalt
Lägg ut ca 2 cm grovsalt i en ugnssäker form. Lägg laxen ovanpå med köttsidan nedåt.
Baka i ugn, 250 grader i ca 12-15 min. Vänd på laxen och pilla bort saltkornen som fastnat.
Dillslungad potatis:
Färskpotatis eller delikatesspotatis
Grön sparris
Sockerärtor
Smör
Dill
Salt
Koka potatisen. Dela sparrisen i 3 delar och stek sparris och sockerärtor hastigt.
Smält smör i en stekpanna och lägg i potatis, sparris och sockerärtor. Rör runt och blanda i massor av dill.
Romsås:
1 burk creme fraiche
0,5 dl hackad gräslök
0,5 dl hackad dill
50 gram sikrom, löjrom eller röd stenbitsrom
Salt
Citronpeppar
Rör samman allting och låt stå i kyl tills maten är färdig att serveras.
Detta vill jag typ äta VARJE DAG!