Saltbaka!

Idag blev det saltbakad lax med dillslungad potatis och romsås. Fantastiskt gott!

Här kommer recept (ca 4 pers):

Saltbakad lax:

400 gram lax

Grovsalt

Lägg ut ca 2 cm grovsalt i en ugnssäker form. Lägg laxen ovanpå med köttsidan nedåt.

Baka i ugn, 250 grader i ca 12-15 min. Vänd på laxen och pilla bort saltkornen som fastnat.

Dillslungad potatis:

Färskpotatis eller delikatesspotatis

Grön sparris

Sockerärtor

Smör

Dill

Salt

Koka potatisen. Dela sparrisen i 3 delar och stek sparris och sockerärtor hastigt.

Smält smör i en stekpanna och lägg i potatis, sparris och sockerärtor. Rör runt och blanda i massor av dill.

Romsås:

1 burk creme fraiche

0,5 dl hackad gräslök

0,5 dl hackad dill

50 gram sikrom, löjrom eller röd stenbitsrom

Salt

Citronpeppar

Rör samman allting och låt stå i kyl tills maten är färdig att serveras.

Detta vill jag typ äta VARJE DAG!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *