Papparskalledelle!

Idag var jag bara sjukt sugen på pappardelle efter att min kollega visat mig en bild på en himmelsk tryffelpasta som hon älskar.

Jag tog lite goda saker och slängde ihop en pasta som blev jättegod!

Höftar lite (vi var 5 personer och det blev minst 2 matlådor):

Zetas pappardelle 500 gram
Olja (jag använder oljan från en burk soltorkade tomater)
5 vitlöksklyftor
2 stora schalottenlökar
70 gram soltorkade tomater utan olja
700 gram fläskfilé
Hackad bladspenat eller babyspenat
Vispgrädde + vatten (alt. matlagningsgrädde)
Delade körbärstomater
2 msk dijonsenap
Kalvfond
Örtsalt
Nymalen svartpeppar
Torkad eller färsk basilika

Stek vitlök, lök och soltorkade tomater i oljan.

Putsa fläskfilén och skär i lagom storlekar.

Bli smygfotad tydligen.

Lägg i köttet och krydda med salt, peppar och basilika.

Slå på grädde, lite vatten, kalvfond och dijonsenap.

På slutet har du spenaten.

Garnera med körsbärstomater och så är det färdigt!

Servera med pappardelle kokt ”al dente” och råstekt broccoli.

Zetas pappardelle var helt underbart god!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *