Matsöndag.

Idag ville jag äta gyoza. Många sådana och stekta, inte ångade.

Det blev några bitar sushi till förrätt.

På R-Asia i Solna centrum, har de vanlig buffé och ”mongolisk buffé” där du själv plockar råa råvaror och låter en av kockarna steka på det åt dig.

Eftersom de bara har ångade gyoza kom jag på den briljanta idén att lägga på gyoza på min tallrik och skicka in i köket. Gömde dem lite snyggt under böngroddar, broccoli, risnudlar, mjuka riskakor, champinjoner och entrecôte. När jag sedan skulle hämta tallriken hade kocken separerat gyozan från resten och lagt tillbaks det på varsitt fat. Så mitt smygande kändes överflödigt. Tyvärr var det inte bra gyoza men tanken var fin!

Hittade sedan någon blandning mellan paprika och chili. Långa gröna saker som ser ut som gigantiska chilis men som smakar paprika med mer pikant smak. Jättegott så jag blev tvungen att mixa ihop en till tallrik.

Lite sådär lagom mätt blev man.

Efter en promenad hem och förbi Ica Maxi, lagade jag en gigantisk korv stroganoff på 2 hela falukorvar (med 81% kött) och nästan 1 liter grädde. Tyvärr är jag alldeles för mätt för att äta något mer idag men det blev 15(!) matlådor!

Sedan byggde jag ihop min legogubbe från en ”hemlig påse” med ”Pink fluffy unicorn”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *