Springrolls!

Igår hade jag 8 pers på middag så jag gjorde många många vårrullar, våren till ära. Undra varför det heter vårrullar?

Jag gjorde en ”smet” på 800 gram nötfärs, glasnudlar, morot, kinakål, gul lök, vårlök (ho ho), chili och massor av pressad vitlök och riven ingefära. Kryddade med salt, nymalen svartpeppar, vitlökspulver och ingefärspulver.

Detta steker man så att köttfärsen är någorlunda klar. Den ska ju svalna innan man rullar ihop rullarna.

Sedan tog jag en överfull matsked och la på ett ark vårrulle-deg, rullade ihop och fäste med lite rismjöl och vatten.

Många blev det och de förvarades i en stor resväska på uteplatsen medans vi gick och bowlade.

Eftersom det var så många vårrullar så gjorde jag dem i ugnen. 225 grader, högt upp i ugnen, i 20-25 min, tills de hade fått fin färg.

Vi åt dem med koreanskt ”purple rice”, wokad broccoli med soja, edamame med flingsalt och räkchips.

Jag hade räknat på 5 st var och var orolig att det inte skulle räcka men det blev en hel plåt över!

Kvällen fortsatte med Riesling och sällskapsspel.

Idag blir det barnkalas ute i Solsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *