Jag vill ha blommig falukorv till lunch! Mamma!

Idag mixade jag Korea och Falun. Koreanska potatisnudlar med chilipulver, kinakål, zucchini och falukorv.

Jag har ett annat recept där man mixar Korea och Falun. Från boken ”Koreansk mat – kimchi, bulgogi och bibimbap” av Byung-Hi och Byung-Soon Lim (Arirang).

Bokens förord är helt klart en spot on och även om jag är uppvuxen i Sverige är jag otroligt koreansk både till min inställning till mat och mitt temperament.

Yuc och dövhet.

Idag blev musikvideon jag gästar i, klar. Det firade vi med lite tacos.

Maten var ok, spännande smaker om än lite smaklöst så salt och lime på allt gjorde susen.

Vi beställde in 3 olika tacos, en med rispanerad lax, guacamole och annat grejs, en med kycklinglår och en med entrecôte, chimichurro och picklad chili samt übergoda sötpotatispommes med chimichurro, chilimajonnäs och koriander på.

Helt ok ställe, inte rekommenderbart direkt pga fegheten med kryddningen samt SJUKT HÖG MUSIK som dessutom sög! Nu är jag typ döv.

Rent spontant känner jag (inte) SPELA SNABBARE (och gärna högre)! 😂

DJ:n (ja, det var en DJ) måste ha varit döv så han höjde volymen hela tiden och jag hade sååå stor lust att gå fram och säga ”kan du inte spela den där Despacito” 😂

Nej, jag är mätt, hade en trevlig stund och musikvideon blev grym! Ser fram emot den officiella releasen som kommer i veckan!

Hur vi blev arga feminister när vi lagade dumplings..

Min vän sade till mig igår att hon hört ”arga feminister” förklara hur de blev ”arga feminister”. Jo, för att män aldrig lyssnar på vad man säger och gör om samma misstag om och om och om igen. Tillslut blir man arg.

Och igår förstod jag vad de menade. Jag gjorde dumplings tillsammans med en man.

-De måste sitta ihop.

-De måste sitta ihop.

-De måste sitta ihop.

Och så vidare..

Hursomhelst var det trevligt och supergott så det gör väl inget då.

Igår hade vi i nötfärs, vitlök, chili, ingefära, salt, svartpeppar, morot, champinjoner, salladslök och zucchini.

Det som tar tid är att finhacka ingredienserna, vika och steka dumplingsarna – ja, dvs typ allting.

”Mannens” dumpling:

Mina (i dubbel bemärkelse hö hö):

Hade också lite hjälp av en kvinnlig vän.

Först steker man dem på båda sidor och eventuellt undersida.

Sen häller vatten över så det nästan täcker halva, och på med lock tills vattnet dunstat.

Många blev det och många åts upp.

Till gjorde jag spenat med sesamolja och salt.

Tack för en trevlig kväll!

❤️

Korean BBQ how we love it!

Mr Kang på Nam Kang kom till Sverige samma månad som jag, i maj 1982.

Igår avnjöt vi en fantastisk koreansk middag på hans restaurang.

Vi tog korean BBQ med sidfläsk och entrecôte, mandu (koreanska dumplings) och Bento (tempurafriterade räkor, bulgogi, friterad kyckling med chosås, koreansk pannkaka, och lax-sashimi). Lite tillbehör som kimchi, babyspenat och böngroddar marinerade i sesamolja etc.

Soju drack vi också och det är skitäckligt!!

Combé!

Sticky rice!

I tisdags var jag, en kollega och 2 kompisar på en ”hudvårdskonsultation” med Mary Kay.

Det var rätt trevligt och efter gick vi åt på en av mina thaifavoriter Waan Thai (www.waanthai.se).

Det blev 2 st GAI PAT MET MAMOANG – Friterad wokad kyckling med vitlök, chili, paprika, morötter, sockerärtor och cashewnötter.

1 st POPIE TOD (haha poop) – Vegetariska vårrullar serveras med sötsur sås.

1 st PAT PAK KING TOFU – Wokade grönsaker med tofu, vitlök, chili och ingefära.

Jag tog ”sticky rice” till som är så jävla gott att jag avlider! Här kan du se hur man tillagar det: https://www.eatingthaifood.com/how-to-make-thai-sticky-rice/

Maten är fantastisk på detta ställe! Den friterade kycklingen är inte friterad så som man tänker ”Fyra små rätter” när det bara en en stor boll med frityrsmet utan de är bara lite panerade och hastigt friterade. Det blir bara en fin krispig yta. Till och med ölen var fantastisk (Tail of a Whale).

Jag beställde extra stark men kände ingenting och kollegan som tog utan extra hetta tyckte att det var jättestarkt. Undra om vi fick fel tallrik?

Hursomhelst en supertrevlig afton som avslutades med ”ett glas vin” på Nivå 22 som jag faktiskt gillar för ägaren hade ett litet ställe som jag ofta var på, nere på Norr Mälarstrand när jag flyttade dit 1998 och det var alltid supertrevligt. De har även en cool takterrass man kan sitta på året runt.

Minikräftskiva med minimannen i mitt liv!

Idag hade vi en liten minikräftskiva och mini åt kräftor för första gången vilket är rätt förvånande då jag som tvååring åt kräftor med skalet på.

Min far var grosshandlare med rysk kaviar, fisk, fågel och skaldjur. Idag huserar Wijnjas grosshandel i hans gamla lokaler vilket inte heller är helt fel.

Äntligen kräftskiva!

Lyckades hålla i en kräftskiva hemma hos mig.

Mycket gott! Det fanns nog kräftor från alla världens olika håll och hela lägenheten fylldes med mat.

Folket hade varit ambitiösa och bakat bröd med västerbottenost och svarta oliver.

Andra hade med hemgjord aioli.

Ägghalvor med skagenröra, kräftstjärtar, rödlök och dill.

Jag tog fram hovslagartången.

Och Fredrik skulle lära mig hur man öppnar klorna..

Det var tjo och tjim och en himla rolig fest som avslutades klockan 06:30.. Tack alla fantastiska människor!

Godnatt!

Pizzamys med pys.

Jag gillar inte pizza men ibland är det fan gott.

Vissa var mindre pigga än andra.

Austin (Power) Food Works! Hell yeah!

Min kompis Micke tog med mig på en fantastisk smakupplevelse på restaurangen Austin Food Works.

www.austinfoodworks.se

Micke tog en ”All in BBQ” med hickoryrökt smaksatt korv, kycklinglårfilé och oxbringa. Till det halloumisticks och kimchi- och ingefärscoleslaw.

Jag tog en 300 grams hickoryrökt ribeye steak (entrecôte) med sötpotatispommes och rökt vitlökssmör.

Dessa var fan de godaste jag ätit!

De hade sjukt spännande ölsorter och jag tog en veteöl med mangosmak som var god ända till sista, avslagna droppen.

Varning för cool selfiespegel i källaren!

Potato patata..

Hej jag heter Håkan och jag älskar potatis!

Idag blev det en röra på tonfisk, creme fraiche, finhackad rödlök, sriracha, salt, citronpeppar och chilipulver.

Till det en sallad med dumplingssås (soja, limejuice, vatten, vitlök, ingefära och chili).

Ungen har bästa bordsskicket!

Här äter han potatisskalet samtidigt som han häller på dumplingssåsen.