Rödbetor

Nu är det högsäsong för dessa underbara rotisar.

Är djupt förälskad i deras djupröda färg, nja kanske inte när man får det på sina kläder, men i mat. Oh yes!

Se så vackra dessa nyskördade skönheter är.

Ett av mina enkla go to rätter när jag vill imponera mina gäster är en Risotto med rödbetor i. Djupt blodröd, med en topping av gyllene smörstekta kantareller och vacker vit hyvlad parmesan.

Lovar att din date kommer älska dig för evigt om du bjuder på den Risotton….

Sen tycker jag inte att man ska vara rädd för att äta betorna råa, finns en massa hälsofördelar med det. Lever, hjärna, återhämtningsförmåga och magen sägs dra nytta av bland annat nitrat som finns i betorna.

Nedan kommer ett recept på en superhärlig smoothie. Bara färgen i sig kommer göra dig glad!

Rödbets & hallonsmoothie

2 personer

2 rårivna rödbetor

1 dl frysta hallon

3 cm bit färsk ingefära riven

3 dl av antingen Kokosvatten eller Äppeljuice. Jag gillar Kokosvatten bäst.

Mixa o njut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *