36 timmar Köpenhamn

Ni som känner mig väl vet att jag älskar Köpenhamn!

Inte bara för shopping och fantastiskt matutbud, utan det finns även lite mer privata, och ekivoka intressen som lockar mig ner till de sydligare breddgraderna av Sverige….

Och då brukar jag passa på att ta en trip till Danmarks vackra Huvudstad.

Hinner jag med frukost stannar jag gärna på ett av mina favoritställen. Atelier September på Gothersgade. Där kan du äta några av Köpenhamns mest Instagrammade rätter. Litet, vackert och fantastiskt fantasifullt och gott. Plus utmärkt kaffe!

Här underbar yoghurt med matcha, granola och syltad zucchini, så genialiskt gott och vackert!

Eftersom jag älskar daydrinking och inte är känd för att förneka mig livets goda så har jag ett yndlingsstaed som danskarna säger. Bege er genast upp till Torvehallarna, ja det är lite uttjatat ,men om vädret tillåter måste man ta ett stopp på Cava Bar, och dricka alldeles för många glas av kallt bubbel och samtidigt ägna åt den ädla konsten peoplewatching.

Efter detta pitstop kan det hända att man är lite hungrig, men få ej panik, det finns massor av god mat i och utanför Torvehallarna, bara att hitta just din favorit.

Behöver jag nämna att Kph har shopping i världsklass? De har fortfarande klarat sig från total gentrifiering, och håller man sig borta från Ströget slipper man kedjorna.

Restauranger för middag finns det hur många som helst, men just på den här resan valde jag att äta på en favorit som finns på flera platser i byen. Madklubben.  Jag åt på Madklubben Vesterbro, och trots att de har plats för över 300 gäster är maten alltid utmärkt! Och inte dyr. Rekommenderas varmt vare sig du är på tu man hand eller familj eller jättesällskap.

Tartar med rågbrödssmul och syltad rädisa. Hur vackert?

Lammrostbiff med couscous,körvel & gurka.

Efter denna köttfest måste en sängfösare intas, och eftersom jag bodde på Axel Guldsmeden i Vesterbro passade jag på att slinka in på en fantastisk speakeasy 1656 ,för en cocktail, lätt att missa entrén här men värt ett stopp.

Bor jag på ett bra hotell älskar jag att äta frukost där. I detta fall är alla Guldsmeden hotell 100% ekologiska, och deras frukostbuffee är ljuvlig. Inte kanske den största men helt genomtänkt och i säsong.

Bara en sådan detalj som att göra Granola på rågbröd som blivit över, det är hållbarhet!

Efter frukost är det dags att ta en promenad längs Istedgade, där man fortfarande kan förnimma det gamla porriga o sunkiga Köpenhamn. Sexshopar, ölhak och strippklubbar ligger sida vid sida med nya, hippa krogar. Jag älskar blandningen. Därifrån är det inte långt till Vaerndamsvej, som kryllar av bra mat och kaffe ställen. Rist, Granola, Hanzo, och min favorit Falernum. En vinbar med fantastiska viner på glas, opretentiös stämning och enkel, rolig meny.

 

Här Pocherat ägg med kantareller och majs, samt (igen) Råbiff med tryffelmajjo och chips, till det ett glas vit Bourgogne. Samt total matkoma.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *