Full rulle frulle

Lick the bowl mös tillsammans på en teamfrulle nyligen. Annika bjöd bl a på sin vrålgoda shakshuka som jag genast kopierade hemma nästa morgon.  Jag bidrog med ett par röror som passar utmärkt att göra kvällen innan. Då kan man med lite bättre samvete möta bakisångesten morgonen därpå – vetskapen om att det finns hyfsat nyttig hemlagad, billig  glufsmat i kylen balanserar både plånboken och värken under hårbotten.

Shakshuka

Stek en finhackad gul lök och två vitlöksklyftor med spiskummin, chiliflakes, vitpeppar, rökt paprikapulver och salt  i OBS! en gjutjärnstekpanna/ gryta. Blanda ner en burk körsbärstomater och puttra tills det tjocknar medan du värner ugnen till 175 grader. Knäck fyra ägg lite tjusigt placerade över tomatröran och ställ in i ugnen tills vitan stelnat. Ut ur ugnen, strö över fetaost eller labneh och koriander eller bladpersilja. Serveras á la minute, eventuellt med rostat bröd till.

 

Bakisröra

Mixa grillad paprika ( konserverad sådan funkar också) med fetaost, olivolja, pressad citron, stora vita bönor, salt och peppar. Serveras med fördel med fröknäcke eller ett riktigt bra knäckebröd.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *