Mandel, mandel i påsen där

…säg vilken sötaste kakan är! Mandelmjöl är underbart att baka med. Dessa puttenuttigt urgoda macarons, bakade på mandelmjöl,  köpte vi på det lilla bageriet i sydfranska Peyriac de Mer.

Macarons  är roligt men aningens pilligt att baka hemma. Är ni sugna på att baka något  mer easy piecy med mandelmjöl så testa det här:

Sätt ugnen på 160 grader.

Vispa två ägg med två dl palmsocker( strösocker funkar också men palmsocker har en ljuvligt knäckig smak).

Smält 50 gram smör och rör i.

Vänd ner två dl mandelmjöl, en dl vetemjöl och två tsk bakpulver.

Häll i  bröad form och toppa med två msk saltade jordnötter eller några klickar chunky jordnötssmör.

Grädda i c a 35 min. Bon appetit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *