Allt ljus på mig tack!

Ja, jag gillar uppmärksamhet, mycket. Inget jag sticker under stol med.

Men jag är inte ensam om det.

En bra råvara vill också få sina 15 i rampljuset. Så min filosofi när det gäller att laga grönsaker är ungefär samma som min filosofi kring kläder. Less is more!

Sparris, långsamt stekt i mycket smör….. och vid servering sprinklad med flingsalt samt pressad citron. Behövs faktiskt inte mycket mer än så för att njuta. Skit i Hollandaisesås och ånga.

Här har vi en av mina favoriter. Skärbönor. Jag har en väldigt personlig och sentimental relation till dessa långa, mjälla bönor. En dag ska jag dela min mormors recept på Stuvade skärbönor, tillsammans med diverse anekdoter om min familjs underbara matriark.

Men när jag vill äta lättare, vilket jag ofta vill, då gör jag följande ….

Snabba Skärbönor

Dela bönorna i 4-5 cm bitar

Blanchera dom i kokande, saltat vatten ca 4 min

Häll av o spola i kallt vatten

I en stekpanna  fräser du på låg värme 1 hackad vitlöksklyfta, en halv finhackad chili tillsammans med olivolja.

släng i bönorna, fräs ett par minuter, salta, peppra, smula 1 tsk citrontimjan över.

Servera som tillbehör till precis vad fasen du känner för själv.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *