Hångelvänliga höstdesserter

Bege dig ut i skogen med din älskling ( eller hunden…fast det kanske är en och samma? ) och leta bär! Sen hem och pussa på varandra i soffan och goffa världens enklaste desserter. Dessa två går så snabbt att fixa att det finns gott om tid att hångla sen. Eller pussa ännu mer på hunden. Servera oavsett i glas, ni vet så där skiktat snyggt:

 

Blåbärspuss

Grunda med savoiardikex dränkta i kallt kaffe. Ovanpå skedar du i vaniljkvarg med blåbär. Toppa med en blandning av tunt skivad banan , krossade bananchips och en nypa blåbär.

 

Lingonkyss

Grunden består av finfinfinhackade , nästan mosade. äpplen som du blandar med kardemumma och lite riven ingefära . Ovanpå detta gräddfil med rårörda lingon. Toppa med krossade pepparkakor och några lingon.

 

Det funkar att byta ut blåbär mot andra söta bär. Lingon kan ersättas med t ex havtorn eller hjortron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *