Nude food Friday

Kan det jag äter påverka min kropp?

Självklart, det vet till och med ett barn. Men spelar det någon roll vad du stoppar i dig när du som kvinna närmar dig klimakteriet? I allra högsta grad ja! Med minskad hormonproduktion följer en massa olika förändringar, jag ska absolut inte tala om vilka, eller ge några råd hur och vad du bör äta. Men vi vet till exempel att kalcium behövs som lite extra påfyllning. Och att man i övergångsåldern bör äta och dricka mindre med mejeriprodukter. Då finns gröna blad att ta till. Och i mitt fall finns det en sort som jag älskar lite mer än de andra- Svartkål!

Den är inte bara vacker utan så tålig och god, kan strimlas o läggas i grytor eller soppor utan att förlora färg och tuggmotstånd. Nedan följer mitt enklaste recept

Snabbstekt Svartkål

Repa bladen så att du blir av med den hårda stjälken.

Strimla dom grovt.

Fräs långsamt i olivolja, på med flingsalt , tillsätt sedan hackad vitlök och hackad chili. fräs så bladen mjuknar.

vid servering pressa över en halv citron och hyvla parmesan över. Känner du dig lyxig, stek lite pinjenötter eller hackade mandlar och strössla över.

Och alla ni kvinnor ( och män) därute. Livet tar inte slut med klimakteriet!

Jag har aldrig varit starkare, vackrare och sexigare än jag är nu, så älska er själva och er fantastiska kropp som kan åldras lika delikat som ett fint vin. ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *