Middag mitt i veckan

Snabb och god middag, är det en möjlighet mitt i veckan?

Ni vet när man jobbar för mycket, barnen har en miljon aktiviteter, man är trött, grinig och hungrig. Men vill inte sponsra Foodora med ytterligare en take away. Då är det rätt gött att ha några säkra ess i rockärmen.

Förutom att jag är en fena på kylskåpsrensarmiddagar så gillar jag saker man kan tjofsa in i ugnen, som sköter sig själva lite medan du ägnar dig åt andra viktiga saker.

Här är en underbar liten fiskrätt. Torskrygg med tomater,lök & timjan. På med en massa smör, eller olivolja, in i ugnen, ca 200 grader, sereras med vad du vill. Potatismos, en sallad,

Själv hade jag följande Rödbetssallad som tillbehör.

Rödbetor

Jag fuskade och slängde in färdigkokta betor som jag kvartat. In i ugnen,salt o peppar och lite olja. När de var lagom skrumpna o goda blandade jag dom med pyttelite balsamic glaze, smulade över fetaost och lite färsk basilika.

Och bara sådär. En supergod, färgglad och nyttig middag i ett nafs.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *