Ny kostym

Som våra trogna läsare märker så har sajten fått ny kostym och detta innebar att merparten av de gamla blogginläggen tyvärr försvann. Saknar ni något recept, maila oss genom formulär på startsidan så fixar vi det snabbare än ett micropling!

 

Alternativ Yoghurt

I perioder snöar jag in på vissa rätter, jag gissar att de flesta gör så. Man äter just den här rätten eller råvaran in absurdum, tills man får nog. Vissa rätter kommer och går, och min Cashewyoghurt är en sådan. Många av mina vänner har bett mig om ett recept på den, mitt största problem är dock att jag nästan alltid ”höftar” till mina recept. Men nu ska jag försöka ge er något ni kan prova.

Det är ju såklart inte en ”riktig” yoghurt, och man kan göra den utan probiotiskt pulver. Men om ni vill få i era lite goda bakterier så köp Probiotiskt pulver på hälskokostaffären.

Recept
Blötlägg 3 dl cashewnötter över natten
På morgonen häll av vattnet och skölj av cashewnötterna.
I en matberedare lägger du sedan nötter, 2 tsk probiotiskt pulver, 1/2 tsk vaniljpulver, inte vaniljsocker, en nypa flingsalt, 1/2 pressad citron.
Mixa till en slät massa, tillsätt vatten till önskad konsistens.Men tänk på att den ska vara tjockare, mer som en kräm än yoghurt.
Lägg över i en burk och låt stå framme i rumstemperatur ett dygn, så de goda bakterierna börjar aktiveras i din yoghurt.

Råbiff

Hur kommer det sig att mat man fann helt vidrig som barn kan bli något av det godaste man vet som vuxen?

Jag tänker på kapris, rått kött, äggula, fransk senap, rå lök.
Jag tänker på råbiff.

Jag tänker på alla otaliga varianter jag ätit, på alla varianter som finns i olika länder. Nästan i alla matkulturer finns någon slags version av råbiff.

För min del är det så att en bra Råbiff slår det mesta på menyn.
Ackompanjeras den dessutom av perfekta pommes frites, då är lyckan total.

Råbiffen på bilden är för övrigt från förträffliga Bistro Royal i Köpenhamn.
Avnjöts en lördag i maj med några av mina underbara väninnor.

Frukost

Frukost, finns det något härligare?
Min kärleksaffär med frukosten har pågått så länge jag kan minnas.

Den har, precis som en vanlig kärlekshistoria, mognat och utvecklats genom åren. Nu är frukosten min trogna, men aningens ombytliga livskamrat.

Men det finns några stående inslag som jag vill dela med mig av.

Min gröna smoothie, oftast innehållande någon form av växtmjölk, spenat, avocado,linfröolja, ingefära, gurkmeja, spirulina/ chlorella och collagen pulver. Ibland slinker det ner lite banan.
Nyttig, mättande full med antiinflammatoriska egenskaper och så lite hudbefrämjande collagen såhär mitt i livet.

Ägg, i alla olika former. Går att variera i det oändliga, även om favoriten just nu är stekt, slarvigt vänt med massa hackad koriander och tabasco.

Citronvatten, måste börja dagen med hett citronvatten. Annars blir det liksom inget bra.Sätter igång ämnesomsättningen och rensar hela systemet. det är i alla fall vad jag inbildar mig.

Kaffe, ja vad ska jag säga, dear coffee, I love you!

Bär i alla dess former. Är ingen juicedrickare, så då får det bli bär istället, när de är i säsong. På vinter blir det mycket apelsin och kanske granatäpplekärnor.

Sedan varierar jag mellan att göra egen cashewyougurt, chiapudding med cocosmjölk eller ricotta & mandelpannkakor.

Ska jag någon gång äta smörgår bakar jag ofta glutenfritt fröknäcke som äts med stark ost, tomat, groddar, sallad, avocado, hummus …….

Och nu längtar jag redan tills det blir morgon så jag kan äta frukost.