🍣Asian Monday🍣

Innan jag slänger mig in på de asiatiska så måste jag bara rekommendera ett ställe, speciellt om ni inte varit där innan:

Bröderna Olsson Garlic & Shots

Fy fanken vad bra mat dom gör! Men de vet dom ju redan 😉 Förutom maten gillar jag den sköna stämningen, trevliga personalen och just att de inte är för fancy pancy och stelt.

Kan väl inte säga att jag varit på fin restaurang någon gång, men såna ställen skrämmer mig lite. Man kan inte vara sig själv där riktigt. Här kan man de! Ett stort tack för att ni gör ett sånt bra jobb 🙏

Så, nu nå helt annat! 😂

Om de är något jag gillar så är de asiatisk mat. De är så mycket smaker, så mycket teknik och kultur på en tallrik. Det är mycket inom de asiatiska köket jag inte provat än och känner väl att vissa extrema fall behöver jag inte prova heller 😂

Så, jag måste äta ur min kyl lite grann innan jag drar iväg till Sydney, Australien. Helt sjukt! Galnaste resan so far och jag är totally in löve with it 🤩😍🤩😍🤩😍🤩😍🤩😍🤩😍🤩😍

Hade allt hemma för att slänga ihop en liten sushi. So ofc så gör jag ju de. 😉

Har väl inte gjort något speciellt med denna rätt mer än att jag smörtekte lite färsk grönkål och gjorde hackad rödlök i honungsbalsamico. De gav rätten de lilla extra. And the plating.. Är lite stolt över mig själv faktiskt ☺️

Åh juste.. En överraskning till!

I makin och på bitarna är de… *trumvirvel* Kallrökt Lax 👌

För er som inte testat, så funkar detta hur bra som helst. Rödlöken förhöjer även smaken lite extra om man vill ha lite syrligt på.

Något jag älskar, när jag äter sushi är ju misosoppan 💘 vissa tycker de smakar avloppsvatten, smaklöst, tråkigt osv osv.. Nope, not me ladies and gents! Miso är en fantastisk smak. Något jag ska börja använda mer i min matlagning faktiskt. ☺️

Så, fantastisk middag och en fantastisk resa framför mig. Och bara ha de bäst ❤️

Nu avslutar jag kvällen med matprogram och inspiration. Hoppas ni underbara människor haft en fantastisk start på denna vecka!

Puss kram och nyp på stjärten då 😘

👌Smakfull 🦐 lillördag👌

Vilken onsdag!

Vakna, trött som fanken och bara ville somna om. Jag är bara 28 år, men märker redan nu hur svårt de är att få tillbaka energin efter förra veckan (sjuk) o helgen.

Planen var att repa idag efter jobbet, men de är ju förkylningens säsong och saker händer i livet, så de blir som de blir ibland. Så inget rep idag. Men..

De gjorde bara att hjärnan spann vidare på kvällens middag. Of course I wanted to do something with saffron 🙊🙈🤭

Och vad passar bra med saffran om inte skaldjur?! 👌

Kvällens middag:

Sesam kryddade färska räkor med en matvete/svart bönpasta blandning, algsallad, tångkaviar, sotad och torkad salladslök med hemmagjord räk & saffransbuljong med sting 😍

Buljongen är gjord från grund med vitlök, schalottenlök, salladslök, räk huvuden o stjärtar, grönsaksbuljong, vitt vin (vina maipo), svartpeppar, honung, citron & sambal oelek 😅 fick koka ca 1 1/2 timme!

Tångkaviaren är, trot eller ej, köpt på Ikea. Nice 👌

Räkorna har fått legat i olivolja, salt, peppar, vitlökspulver och svarta sesamfrön under hela tiden buljongen har kokat.

Matvete av bovete har fått stekas upp i smör, salt, peppar, gräslök och salladslök. Bönpastan har kokats upp som vanligt, rätt mycket salt i vattnet är ett måste för mig 🙈

Köpte en färdig algsallad, ville ha känslan av en strandkant. Och vi alla vet att de kan ligga rätt mycket alger längst stranden 😛

Jag fräschade upp salladslöken, la den i ugnen på 150 grader på värme/värmefläkt i ca 10 min. Tog dom sotade ändarna, strödde runtom uppläggningen för att få en lite mer intensivare smak. (Se bild)

Vilka smaker! Jag förvånar verkligen mig själv. Får tacka Masterchef för all inspiration man får. Och vinet såklart, får inte glömma de 😂😜🤭

Och nu, en halvtaskig video 🙈😜😂

Jag är nöjd för kvällen, så jag kommer snart, förhoppningsvis gå o lägga mig 😂

Hope you guys like the plate, because if was jefla freakin gott! 😉

Hoppas ni har haft en fantastisk lillördag 👌

Puss kram & nyp på stjärten 😘

Glorious Monday

Efter en intensiv jobbhelg och galen danskväll på Silja Galaxy, förtjänar man en god middag denna måndag.

Är dock helt slut nu efter alldeles för lite sömn 😂🙈

Min ekonomi denna månad styr mig väldigt mycket. Känns som att man jobbar konstant men ändå räcker de aldrig till. Men jag är glad för varje dag jag kommer hem, är jag stolt över att jag har ett boende och en inkomst. I work hard for my money!

Så, idag blev de lamm som var på väg att gå ut (minska matsvinnet🤙). Det är något man äter väldigt sällan! Iallafall jag! Men hade köpt ett paket lammfärs, så de fick bli lammfärs biffar med grymt tillbehör. Yum Yum 👌

Lammfärsbiffar:

  • Ca 500 g lammfärs
  • 1/2 rödlök (finhackad)
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 2 msk uppblött majsströbröd
  • 1 krm timjan

Puré:

  • 5 mellanstora champinjoner
  • 3 jordärtskockor
  • 1 stor palsternacka
  • Oatly Matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1/3 krm muskotnöt

(koka allt i grädden, låt svalna sen mixa)

Matvete av durum, stekt i smör, salt, hackad gräslök och hackad salladslök.

Sen blev de en liten rödvinssky på de som vart kvar från när jag stekte biffarna. De blev lite hipp o häpp när jag gjorde den 😜

Toppad med lite körsbärstomater och macheʼsallad på sidan om.

Glömde bort mina grönkålschips i ugnen som jag hade tänk o ha på. Testade inte, men tror att de skulle nog bli gott med lite sån ”aska” på.

Självklart blev de ett glas rött till 🙊🍷De måste man ju ha när de är lamm. 🤭

Nu när jag har ätit klart o har matkoma, ska jag försöka vila en stund o sen städa köket 😂

Hoppas alla underbara haft en fantastisk måndag 😁

Puss kram & nyp på stjärten 💋

✴️Majestic flavors✴️

Så..

Här har jag suttit hela veckan. Hemma alltså!

Kollat på The Simpsons, American Dad, The Big Bang Theory och en massa matlagningsprogram 😍😍👌

Jag har saknat lite inspiration att laga mat senaste tiden. Men känner att jag äntligen börjar komma tillbaka.

För ca 3 veckor sen hade jag vad man kan kalla en mental breakdown. En behövlig sådan. Sen dess känner jag att jag mer och mer kommer tillbaka till den Denice jag känner igen.

För er som känner mig eller har mig på sociala medier, så vet ni att 2018 har väl inte riktigt varit mitt år. Men nu är de ändring på de! 👌

Inte bara att inspirationen börjar komma tillbaka för matlagningen, jag planerar en härlig resa till Australien, Sydney to be exact, för en awesome start på 2019. Will I come back? Who knows 😜😉

Men iallafall, har kollat på en massa matlagningsprogram och de bara slog mig idag att jag verkligen ska göra något från grunden. So.. Homemade pasta 😍 gluten o laktosfri ofc 👌

Oh yes, it’s black 😉

Hur? Got a little help from my friend 😉

Jag visste inte först vad jag skulle ha för fyllning, men visste att de skulle vara något med ost. Och jag ville ha saffran. Med snart juletider o allt så blir man ju lite hjärntvättad med smaker & kryddningar 😂

Kände inte för något kött, så tänkte mig nå mer.. Förrätt/efterrätt/delikatess. Smakfullt, lätt och lite sötare.

Så.. Bara på måfå, inga mått tagna, som vanligt 😂, blev det en fyllning på:

  • Laktosfri Philadelphia ost naturell
  • Galbani Gorgonzola (intense)
  • Hackad gräslök
  • Hackade valnötter
  • Honung
  • Salt & peppar

OMG vilken jefla fyllning 😍👌

Osten smälte fint vid kokningen och pastan höll ihop fint. Varför har jag inte gjort sånt här förut? 😅

Såklart ville jag ha in saffran någonstans. Bara som en liten extra kick. Tänkte först en krämig sås, men slutade med att jag skirade smör med saffran i, de fick stå o koka lite så saffran blev nästan lite karamelliserad i smöret. Gav en nötigare saffransmak och passade perfekt för en liten extra touch.

Men, jag ville ha nå krämigt men lätt som kysste sig härligt med smakerna.

Palsternacka 🙈😍

En krämig Palsternacka puré, kokat med Oatly matlagnings”grädde”, salt & peppar. Lätt, krämigt och perfekt avrundning på smakerna.

Look at this freakin plate!!!! 😍🍽️👌

Måste öva lite på pasta formen, men inte dåligt för o vara 3:e gången 😎🙈

Det är ju lite annorlunda med att göra pasta på glutenfritt mjöl. Blev de för torrt, använde jag bara lite vatten för att blöta upp de. Blev hur bra som helst 👌

Så, mer glutenfri hemgjord pasta åt folket 😍

Har du några tips på god pasta fyllning? Kom med tips, de kanske hamnar på bloggen, under ditt namn ofc. 😉

Puss kram & nyp på stjärten 😘

Två rätters 👌

Ibland har man dagar som är lite sämre.

Idag var en sån dag!

Vad gör man åt de då?

Man lagar mat såklart 💕

Laga mat är inte bara kul och givande. Det är även en typ av terapi, iallafall för mig.

Det blev lite annat än vad jag tänkte först. En soppa skulle de bli iallafall och en soppa till huvudrätt blev de. En väldigt lätt, vegetarisk sådan! 👌

Så slog på och gjorde en lätt fräsch förrätt också!

Förrätt:

Sesam & korianderprydd sashimi på salladsbädd med en stark sesamsoja 😍

Omnomnom!

Perfekt liten aptitretare 💗

And the maincourse ladies and gents:

Lila morotsoppa med ingefära och chili med en syrlig korianderröra 😍

Recept:

  • 4 stora lila morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilipeppar färsk
  • Ingefära (se bild för hur stor bit)
  • 1 liten gul lök
  • Färsk koriander
  • Svartpeppar
  • 1 grönsaksbuljong
  • Olivolja
  • Ca 5 dl vatten

Sätt igång plattan på hög värme.

Häll upp ca 1 msk olivolja i en tjockbottnad kastrull.

Pressa vitlöken ner i kastrullen med hackad lök och chilipeppar.

Låt steka en liten stund så de mjuknar utan att få alldeles för mkt färg. Skala och hacka ner morötterna i grova små bitar o ner i kastrullen.

Dela buljongtärningen och häll i vattnet i den varma kastrullen. Sänk ner temperaturen något så det inte kokar ihop för häftigt.

Ta färsk ingefära, ca sån här bit:

skala och tärna upp till 4-5 bitar och lägg i kastrullen.

Låt de sedan stå och koka ihop i ca 15 min. Hacka ner önskad mängd koriander som får koka med i ca 10 min till.

Jag använde en stavmixer, men funkar bra i blender också, låt bara allt svalna lite innan.

Häll sedan över i en sil till en annan kastrull för att få bort allt grovt, tryck sedan ut den sista vätskan för att få med allt.

Röran gjorde jag på Creme fraiche, salt, peppar, färsk hackad koriander, lime och spiskummin.

Perfekt avslut på kvällen, med ett glas vin såklart!

Ne nu skiter jag i de här o nannar kudde! 😜 Och imorgon är de freeeeeeedag 🤟

Puss kram och nyp på stjärten 😘

Här går de vilt till 😉

Inte bara att jag har fått en sjukt grym makeover av grymmaste frisören Haisan, haisanb @ insta..

.. Gooooooood I feel så fräsig 😍!!!!!!!!! Så har de varit konsert i helgen. Greta Van Fleet. God damn vad bra dom va. En av dom bästa som har levererat live. Inte en enda ton fel 👌 Är så glad att man kom över biljett innan dom tog slut, första vändan!

Tack Carin o Mankan 😘

Ikväll blev de mat sent. Hade ingen inspiration över huvudtaget. Sen sa de bara BAAAM!

  • Potatisgratäng på en bädd av babyspenat och stekta champinjoner (toppad med vitlök o parmesan) & älgkorv toppad med en fänkål, gräslök och syrad rödlök blandning med honungssenap 🙈😍👌

En av dom bästa grejerna med o laga mat är att man kan göra vad sjutton som helst! När en idé bara växer och säger PANG och 30 min senare har man gjort detta?!

Why am I not married? 👰😂😂😂

Ne skämt åt sido! De lilla extra med den här, är den lila moroten i mitten med honungs balsamico. Juste.. Lila! Så läckert👌 Ett tips bara! Använd gummihandskar när du skalar, hackar eller river 🙈

Well, this was my Monday night! Hoppas ni alla haft en bra start på veckan och en otroligt trevlig Halloween helg 👻🦇🎃

Vad kommer I veckan? Who knows.. Med sån här mat som bara dyker upp så vet man aldrig 😊

Puss kram o nyp på stjärten 😘

Fishy fishy!

Idag blir de ett kort inlägg!

Går i förkylningens tecken denna kära höstiga torsdag. Flera som känner av de?

Hoppas verkligen man mår bättre till imorgon, cause tomorrow, I’m doin a makeover 🙈😍 so exited 👏👏 bild kommer självklart läggas upp!

Men men, nog om mig. 😜

Har lite mat relaterat i detta inlägg, såklart. 😊

Hemmagjord potatismos med krispiga fiskpinnar, ärtpuré och Hollandaise sås, toppat med gräslök och morötter 👌

Vardagslyx👍

Tips, se verkligen till att få en krämig och fyllig sås! Jag använder alltid grädde, laktosfri ofc eller Oatly produkter.

Puss kram & nyp på stjärten 😘

Homemade balls!

Oh yes..

Balls!

Meatballs ofc! Jag vet vad du tänkte, shame on you honey 😜😉

Denna vecka går jag in i husmanskost anda! 💕 Så, vad passar inte bättre än potatismos och köttbullar 😍😍👏

Men för att göra en liten egen twist på de, fick potatismoset lite persilja och istället för brunsås blev de roseʼ pepparsås meeeeeeeeeed… *trumvirvel* TRATTKANTARELLER!

Alltså… Omnomnom! Varför äter man inte sån här mat oftare?!? Jag som personligen gillar mer italiensk och asiatiskt, glömmer bort husmanskost ibland. Alltså riktig husman, inte korv o makaroner 😜

Så, ville göra något lite speciellt. Tyckte de blev rätt fint!

Behold, my mashed potato tower with meatballs 😍👏

O de här.. Är magi!

De går att göra vardagen lite lyxigare! De mår man bra av. Glöm inte de 😉

Puss kram och nyp på stjärten ni underbara 💋

En lite grönare måndag 🙃

Måndag, min tidiga dag!

Kände redan imorse att jag var lite mer på g än vanligt. Kan ju ha varit för gårdagen gick så mycket bättre än förväntat, eller kanske för att man får trevligt sällskap imorgon? 😍😎

Kvällen var planerad men planerna löste sig, så jag fick fortsätta med mitt. Jag är inte väääääärldens bästa på att städa, men när jag gör de så gör jag de 😂

Så..

Har gått i tankarna på en vegetarisk lasagne ganska länge, så kände att de va dags!

Look at those colors 🌈😍😍😍

Recept ca 4-5 Pers

1 st zuccini

1 st stor morot

1 st mellanstor lök

1 stor förkokt rödbeta

1 1/2 näve röd spetskål

2 pressade vitlöksklyftor

1 krm svartpeppar

1 krm paprika

1/2 krm salt

1 krm oregano

1/3 krm spiskummin

Tillbehör

400 g krossade tomater

4 dl Oatly mat grädde

Maizena

Spenat Lasagneplattor

Cheddarost

Sätt ugnen på 200° innan du börjar laga maten 😉

  1. Riv zucchini, morot, lök och rödbeta. Tryck sedan ut vätskan, antingen en grönsak åt gången eller allt på en gång.
  2. Skär kålen i tunna strimlor mitt över breda delen, så de nästan blir ringar. Ev tar du lite i taget så de blir strimlor.
  3. Stek ihop allting med antingen smör eller olja, pressa i vitlöksklyftorna och stek bort lite av resterande vätska.
  4. Häll sedan i lite Oatly mat grädde med alla kryddor och lite krossade tomater. Låt de steka ihop sig så allt blir krämigt. 👍
  5. Under tiden gör du din veganska bechamelsås. Blanda ihop Oatly mat grädde med Maizena, lite i taget så du får den tjockleken du vill ha. Släng I lite salt, peppar, muskot, vitlökspulver och paprikapulver så du får den smak du vill ha. Försiktig med muskotnöten bara 😉
  6. När såsen är klar, lägg lite i botten på formen du ska ha lasagnen i. Lägg sedan i lasagneplattor så du täcker botten, lite bechamelsås och sedan lägg på krämiga grönsaksblandningen. Upprepa tills allt är slut. Behöver inte ta så tjockt lager, ska räcka till ca 3 omgångar.
  7. Se till att du har bechamelsås kvar som du kan hälla överst på lasagnen. Annars drygar du ut de med lite mer Oatly grädde och toppar sedan med resten av dom krossade tomaterna (släng i lite salt, peppar, paprika-vitlökspulver och spiskummin och blanda runt innan du häller över, går väldigt mkt på smak).
  8. In i ugnen i ca 20-25 minuter.

Färdigt!

Hade kvar lite av guacamolen jag gjorde igår, så de fick vara med och även lite creme fraiche 👌

Thats all for today folks!

Puss kram & nyp på stjärten 😘🥂

En kväll på stan 🌠följt med tacobrunch 👌

Hur spenderar man en lördagkväll på stan?

Med att bli fotograferad såklart! 🤓😃 Bästa Timjan och jag drog en runda genom city och provade fota lite idéer som fanns. And it was awesome! 🤘

Raw photo men hur coolt som helst 😃 en stor fet applåd för Timjan, hans fräcka lilla kamera och..

.. Cola flaskan såklart. 😜

Fick äntligen sova ordentligt. Behövdes som sagt en ordentlig promenad i stan för de. 🤣 Så, denna morgon/lunchtid behövde en lite fräsigare frukost. Eller snarare brunch! Taco brunch 😍

Grillad kyckling, paprika, sallad, salladslök, gurka, hemmagjord guacamole vilket är en av dom bästa rörorna som finns😍

Vad mer…? Jo.. Soft tortilla bröd stekt med massa cheddarost och paprika 😍

Ooooooooommmmmmggggggg! Viktigaste är ett tjockt lager ost 👊

Magisk början på denna dag 👌

Nu ska jag äta klart o ladda för en liten audition 🙃

Puss kram o nyp på stjärten hjärtegull 😘😘😘