🥦Grön måndag🥦

Högsäsong, nytt schema, ny energi och nya tag 💪

Är de inte fantastiskt att det börjar bli varmare och ljusare ute? Jag blir verkligen deprimerad och neggo när det blir mörkt och kallt ute. Verkligen inte min årstid. Och firar att jag äntligen slipper ha merinounderställ på mig 😂 it’s nice and cosy men nja.. De är ganska skönt och slippa extra lager ibland. 😜

1 april för mig betyder högsäsong på jobbet. Kommer bli mycket och göra, men de här kommer bli nice, I can feel it! Sen får jag sluta tidigare än kl 16 vissa dagar vilket är freakin awesomesauce. Jobba till 18 varje dag i mörker är lite halvdrygt faktiskt. 😅

Så, jag har hunnit tvätta, städa och laga mat innan kl 19 😍👏

Jag ska även ändra mina matvanor lite har jag tänkt. Nu har jag varit sådär halvduktig och köpt på mig lite pasta igen, men de är ju så svåååååååärt och hålla sig undan för de är så goooooooott 🤭😍

Inget kött idag iallafall, inget jag klagar på för wow vad gott de va 👌

Mozarella & broccolipuckar med krämig pesto och tomatpasta ✌️🥦🍅

Toppat med riven Mozarella och persilja 🙂

Som vanligt skriver jag inte ner mina recept 😂 Men använde mig av broccoliris, alltså riven broccoli I påse, ägg, riven Mozarella, torr lantbuljong, persilja, vitpeppar, paprika, sambal, spiskummin, riven gullök och färsk vitlök. 👌

I pastasåsen använde jag grädde, tomatpuré, salt, vitpeppar och pesto med basilika och soltorkade tomater. Yumyum 😎

Mer sån här mat kommer definitivt lagas. Längtar och smaka broccolipuckarna imorgon, när kryddorna har dragit sig lite mer 🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤

Så.. Nu ska jag ta lite till. 🤭

Ha en fantastisk vecka all you beautiful once ❤️

Puss kram och nyp på stjärten 😘💗

Hjort är gjort 🙊

2 intensiva veckor på jobbet. Förbannade virus, influensa osv. Jag blev lite dålig men inte så dålig som mina kära kollegor. Iallafall de pumpade ur min kreativa energi lite grann så de va rätt slappt efter jobbet o bara varva ner och återhämta.

Nu känner jag att energi o motivation har kommit tillbaka. För er som inte känner mig, de dalar lite ibland. Har en förmåga o lägga min själ i jobbet och stressa mig för en massa grejer 😂

Men idag.. Idaaaaaaaag blev de matlagning från grund! Som vanligt har jag bara kokat ihop något och inte gått efter något recept 🙊😅

Så.. Vad koka jag ihop för något då?

Potatis och jordärtskockspureʼ med köttbullar på hjort, rårörda lingon och gräddsås, toppat med parmesan 🙊❤️

Ok rårörda lingonen har jag inte gjort från grund, trodde jag hade lingon hemma men icke sa nicke 🙈

Jag köpte hjortfärs, malde ner den äääääännu mer i matberedaren för att få de så fint som möjligt. Sen blandade jag ihop de med viltfond, vitpeppar, smått riven lök och uppblött ströbröd på majs.

Jag glömde ett ägg kom jag på, men.. De behövdes inte. 👍 Blev inte så kompakt eftersom jag malde ner de ordentligt o sen hade uppblött ströbröd.

Sen pureʼn… Ursäkta hur jag skriver men jag vette fanken hur man gör med mitt tangentbord 😂😂🙈

Kokade upp delad potatis i vatten o salt och jordärtskockan delad i vispgrädde i en annan kastrull. Hällde av grädden, mosade ihop kockan och potatisen, sen kom stavmixern fram. I med salt, vitpeppar och vitlökspulver, sen hällde jag i grädden vartefter för att få den så len som möjligt, o sen i med lite smör såklart.

Såsen gjorde jag på grädde, lite soja för färgen, lite maizena för tjockheten och viltfond för smaken 👌

Perfekt mat för en tisdag, don’t you think? Well, matlåda imorgon 😍

Avslutar dttta inlägg, med en härlig video 😏

Puss kram o nyp på stjärten 😘😘😘😘

I take you to the candy shop 🍬

I let you lick the 🍭 🤭🤭🤭🤭

It’s almost here!!!!!!!

Den tiden alla kvinnor behöver gå igenom, minst en gång i månaden. Känner hur begäret av sötsaker tar över en 😅

Jag hade en period då jag inte va sugen på godis alls. Och jag va en riktig gottegris när jag var liten. Literally a little candy pig 😂 Jag kunde äta godis efter jag hade spytt, pga godis. Usch! Why do you do that?! 😂😂😂😂😂🙈

Men nu börjar sötsuget komma tillbaka lite mer. Många suktar efter just choklad. I like chocolate, men tror jag har fått lite avsmak efter att jag ätit för mkt. 😯

Så idag blev de… *trumvirvel*

LÖSGODIS 😍😍😍

Man ser ju vad för godis som faller mig i smaken nu för tiden. Stora karamell Guf är bara kärlek.. Sockrigt, syrligt och surt har börjat bli något, har aldrig riktigt varit min cup of tea, men nu verkar de va de 😎

På tal om cup of tea, läsk! Jag har varit hooked på en läskedryck ett tag nu, dock börjar de avta lite. Köpte inte fler burkar nu när jag köpte godis utan blev faktiskt juice istället 🤭😂 men hade en burk kvar, så den fick slinka ner.

Vanilj cola, inte många som tycker om, men jag älskar de. Likadant Dr Pepper. 😉 Dock som sagt, börjar den här läskperioden ta slut känns de som. Skit bra 👌

För jag har äntligen börjat träna igen, sakta men säkert. Provar Run Forrest Run, vilket ger en härlig träningsvärk i låren, sen blir de lätt styrka hemma. Hoppas den gamla dansarkroppen hoppar fram igen. 😜

Hoppas ni haft en underbar måndag!

Puss kram & nyp på stjärten peeps 😘

Mums ☺️

Dagarna rullar på och dom första 7 dagarna i februari har redan passerat.

Nyheter rullar in på jobbet och vi har flyttat om ca 5 ggr sen nyår. Lite drygt men förhoppningsvis blir de bra i slutändan. 🤭

Efter en rolig dag, med både hundmys och photoshoot, landar jag äntligen hemma med ett stycke finpasta i påsen från Coop.

Så lätt att köpa pasta för 10 kr paketet. Kostade lite mer, men riktigt gott 👌

Pasta måste va de bästa som finns i matväg. Så oändligt mycket man kan göra. Min favorit är att göra den med en krämig sås och lätta tillbehör.

Så låt mig presentera dagens pastarätt:

Pasta Pesto med äggula och tryffelsalami chips toppad med parmesan & tryffelolja

😍🙈💕

Att lyxa till en krämig pasta med tryffel är helt magiskt.

Och.. Man hittar på nya pastarätter hela tiden. Så jefla nice 🤭😀

Well, ska häva i mig en portion till och fixa lite hemma. De nalkas helg, så bör städa lite 😜

Puss kram o nyp på stjärten peeps 😘

Som en äggmacka!

Oh glorious Tuesday, thank you for bein here!

Jag gillar tisdagar faktiskt. Känns som att de är då min lite mer kreativa sida kommer fram. Jag var nära på att inte göra nå middag alls idag dock.. Så de fick bli nå enkelt.

Som ni vet så älskar jag brunch stuket. Så körde på en gucca macka med pocherat ägg på levain bröd 👌

Vad använder jag i min guacamole? Ja de kan vara ganska olika faktiskt. Dock är grunden alltid: salt, peppar, citron, spiskummin, vitlök och något gräddigt. Tillex Creme fraiche, grädde eller liknande. Idag slängde jag även i chiliflakes, färsk koriander och den gräddig produkten blev en mild ost sås. Yep, you read it right 👌 Endast en liten klick dock. 😊

Toppat med såklart Hollandaise sås, svartpeppar, koriander och granatäpple 😍 och självklart hade jag lite smör på brödet först. Den godaste there is, Bregott Brynt!

Att man inte gör mer sånt här, är ju bara konstigt egentligen. God mat behöver inte ta alldeles för lång tid! ☺️

Soon hopefully, I will be cooking even more 🤭

That’s all for me today folks!

Have a lovely day och en fortsatt grym vecka💕

Puss kram & nyp på stjärten 😘

Bara lite fancy ☺️

I helgen var det MC mässan, som jag totalt missa.. 😂😂 De gick inte som planerat med andra ord. Men det blev en bra helg iallafall!

Förutom att jag jobbade, så gick jag äntligen ut. Utan att försöka hålla koll på allt o alla 🤭 and I had a great time. Dock så kom de typiska efter en liten utgång..

FÖRKYLNING!!!

Den har legat o tryckt ett tag, men blossade ut under söndagen. Så igår och idag blev de lugna dagar.

Mitt problem är att jag blir inte så hungrig när jag är förkyld. Men jag var otroligt sugen på amerikanska pannkakor igår.. Så efter några timmars jobb, när man kom hem, gjorde jag exakt de! Glutenfria! Sooo good!

Förutom att jag gjorde de på glutenfritt mjöl (brukar alltid addera vaniljsocker i pannkakor, do it if you haven’t tried it!!) så har jag köpt Oat whipping istället för vanlig grädde. Typ varje gång jag handlat under hela januari 🤭

Kan ju skriva att jag är något kär i den här produkten nu! Konsistensen i vispat tillstånd påminner om marängdeg(?) And I löve that! När jag var yngre kunde jag vispa upp socker o äggvitor till den konsistensen, sen äta den istället för o stoppa in i ugnen 🙊🙈🙈🙈 Jaaaa jag va sockerberoende som liten 😂🤭

De tråkiga.. Eftersom jag inte var så hungrig, klarade jag bara o äta halva portionen. 😔 Men ett extra gott tillskott var ju granatäpple, som jag även rekommenderar i sallad❤️❤️

Sylten var Bob’s Hallon/Blåbär, ett bra alternativ istället för vanlig hederlig jordgubb-hallonsylt. 👌

Och idag då..

Gick och jobbade några få timmar, fick vara hemma o vila mig under dagen. Och de hjälpte, kände mig piggare nu mot kvällen. Dock satte jag mig själv i rensningsarbete av smycken o smink, så maten blev inte klar förrän vid 23 😆😜

Men, jag provade något nytt. Ibland när jag går på Coop o handlar, så är de ju bättre priser på ”nära-utgångsdatum-produkter”, och då hittade jag Paolo Robertos veganska pasta på kikärter o linser.

En av dom bästa färska pastan jag ätit! På pastan blev de självklart..

😍🤪😍🤪😍🤪😍🤪😍🤪😍🤪😍🤪

OMG THAT’S GOOOOOOOD!

Rätten slutade såhär:

Färsk vegansk pasta med lins & kikärtsfyllning, toppad med vit tryffelolja & hackad purjolök, stekt brysselkål, rödbetshummus och små söta tomater 👌

Holy fudge vad gott de va 😍

Får se om de blir asiatiskt imorgon eller en till vegansk rätt. 😏 One thing I do know.. I need to dammsuga my lägenhet 😂😂

Hoppas alla haft en freakin fabulous helg och fortsätter med en fin vecka!

Puss kram o nyp på stjärten 😘

Ett Jefla Matkombo Inlägg 👌

Hola muchachos and muchachas!

Under hela december jobbade jag oerhört mycket, dubbla pass vissa dagar och väldigt lite sömn. Så jag ber ödmjukast om ursäkt att jag inte uppdaterat mig själv på länge. But ey.. I’m back! 💁🏻‍♀️

Första veckan i januari var väldigt mycket återhämtning. Jag hade tappat motivationen till och laga mat, well att göra någonting över huvudtaget. Men nu har jag äntligen börjat landat o dom senaste dagarna har sista energin gått till matlagning. And it feels sooooo good 😍

Enkelt, snabbt men lyxigt har varit inspirationen!

Började med:

Vitvins Torsk i ugn, vitvinsfisk- & smörsky med Double Flavour Jasminris (saffran & rödbeta)

Macaroni Chicken Carbonara (med äggula och lite extra parmesan, vilket är alltid ett måste 👌)

  • Blandpasta med bacon o smörstekt brysselkål (perfekt om de finns lite leftovers från jul och lilla sista i pasta paketen) 😉

  • Krämig potatisgratäng med rostbiff, hemmagjord rödvinssås och knaprig grönkål 🙊😍
  • Rödvinsåsen är nog en av dom bästa jag gjort. Och så sjukt enkelt. 😍👍

Och finns de tid, då gör man en brak brunch 💗

  • Smoothie (banan, jordgubb, Mango, soyghurt m jordgubb)
  • Kaffe Baileys Spiced Pumpkin 🙊🤭
  • Laktosfri Grekisk Yoghurt med äkta honung från mammas granne och hackade valnötter
  • Glutenfria American pancakes som toppades med hallon & blåbärssylt🥞.

  • Broccoli & babyspenat soppa med vitt vin, chevre ost och bacon smulor.

    Denna kombo flög bara upp i huvudet och hade ingen aning om vad jag gjorde 🤭 men de blev bra! Som ni märker är jag en person som är sämst på att följa recept 😂 Hopplös!

Igår blev de Potatismos med persilja, rådjursfärs och grönpepparsås med rårörda lingon och kokt broccoli.

Blev en del över så tog med till chefen idag. Sometimes they are lucky at wörk 😜

Och dagens middag.. Wow! Så enkelt och så gott!

  • Medelhavsmix sallad med qinoua och granatäpple, smörstekt rökt Salma lax och en luftig avokado & basilikakräm.

    Den där krämen.. Jag har suttit o ätit den o granatäpple tillsammans 😂

    Ska försöka skriva ner den här:

    1 ätmogen avokado

    Ca 1 kruka färsk basilika

    1/2 dl vatten

    2-3 msk laktosfri grekisk yoghurt

    Salt, peppar, vitlökspulver, spiskummin, limejuice.

    Lägg avokado, basilika och yoghurt i mixern. Sätt igång och addera lite vatten i taget, den får inte bli för lös. Addera lite kryddor i taget o smaka av. Den ska vara väldigt luftig och lätt i smak så den balanserar upp med syran och sötman från granatäpplen och sältan från fisken.

Grejen är att jag förstår verkligen inte vart jag får vissa idéer ifrån. Men blir dom lyckade så älskar jag dom 😂

Nu blev de ett mäktigt inlägg, men jag är as taggad, glad att vara tillbaka och nya tag med nytt år!

Fokus, välmående, resa, hoj kort och god matlagning 👌 These are promises to myself!

Vet att halva januari har gått, men god fortsättning era galningar!

Puss kram och nyp på stjärten 😘

🍣Asian Monday🍣

Innan jag slänger mig in på de asiatiska så måste jag bara rekommendera ett ställe, speciellt om ni inte varit där innan:

Bröderna Olsson Garlic & Shots

Fy fanken vad bra mat dom gör! Men de vet dom ju redan 😉 Förutom maten gillar jag den sköna stämningen, trevliga personalen och just att de inte är för fancy pancy och stelt.

Kan väl inte säga att jag varit på fin restaurang någon gång, men såna ställen skrämmer mig lite. Man kan inte vara sig själv där riktigt. Här kan man de! Ett stort tack för att ni gör ett sånt bra jobb 🙏

Så, nu nå helt annat! 😂

Om de är något jag gillar så är de asiatisk mat. De är så mycket smaker, så mycket teknik och kultur på en tallrik. Det är mycket inom de asiatiska köket jag inte provat än och känner väl att vissa extrema fall behöver jag inte prova heller 😂

Så, jag måste äta ur min kyl lite grann innan jag drar iväg till Sydney, Australien. Helt sjukt! Galnaste resan so far och jag är totally in löve with it 🤩😍🤩😍🤩😍🤩😍🤩😍🤩😍🤩😍

Hade allt hemma för att slänga ihop en liten sushi. So ofc så gör jag ju de. 😉

Har väl inte gjort något speciellt med denna rätt mer än att jag smörtekte lite färsk grönkål och gjorde hackad rödlök i honungsbalsamico. De gav rätten de lilla extra. And the plating.. Är lite stolt över mig själv faktiskt ☺️

Åh juste.. En överraskning till!

I makin och på bitarna är de… *trumvirvel* Kallrökt Lax 👌

För er som inte testat, så funkar detta hur bra som helst. Rödlöken förhöjer även smaken lite extra om man vill ha lite syrligt på.

Något jag älskar, när jag äter sushi är ju misosoppan 💘 vissa tycker de smakar avloppsvatten, smaklöst, tråkigt osv osv.. Nope, not me ladies and gents! Miso är en fantastisk smak. Något jag ska börja använda mer i min matlagning faktiskt. ☺️

Så, fantastisk middag och en fantastisk resa framför mig. Och bara ha de bäst ❤️

Nu avslutar jag kvällen med matprogram och inspiration. Hoppas ni underbara människor haft en fantastisk start på denna vecka!

Puss kram och nyp på stjärten då 😘

👌Smakfull 🦐 lillördag👌

Vilken onsdag!

Vakna, trött som fanken och bara ville somna om. Jag är bara 28 år, men märker redan nu hur svårt de är att få tillbaka energin efter förra veckan (sjuk) o helgen.

Planen var att repa idag efter jobbet, men de är ju förkylningens säsong och saker händer i livet, så de blir som de blir ibland. Så inget rep idag. Men..

De gjorde bara att hjärnan spann vidare på kvällens middag. Of course I wanted to do something with saffron 🙊🙈🤭

Och vad passar bra med saffran om inte skaldjur?! 👌

Kvällens middag:

Sesam kryddade färska räkor med en matvete/svart bönpasta blandning, algsallad, tångkaviar, sotad och torkad salladslök med hemmagjord räk & saffransbuljong med sting 😍

Buljongen är gjord från grund med vitlök, schalottenlök, salladslök, räk huvuden o stjärtar, grönsaksbuljong, vitt vin (vina maipo), svartpeppar, honung, citron & sambal oelek 😅 fick koka ca 1 1/2 timme!

Tångkaviaren är, trot eller ej, köpt på Ikea. Nice 👌

Räkorna har fått legat i olivolja, salt, peppar, vitlökspulver och svarta sesamfrön under hela tiden buljongen har kokat.

Matvete av bovete har fått stekas upp i smör, salt, peppar, gräslök och salladslök. Bönpastan har kokats upp som vanligt, rätt mycket salt i vattnet är ett måste för mig 🙈

Köpte en färdig algsallad, ville ha känslan av en strandkant. Och vi alla vet att de kan ligga rätt mycket alger längst stranden 😛

Jag fräschade upp salladslöken, la den i ugnen på 150 grader på värme/värmefläkt i ca 10 min. Tog dom sotade ändarna, strödde runtom uppläggningen för att få en lite mer intensivare smak. (Se bild)

Vilka smaker! Jag förvånar verkligen mig själv. Får tacka Masterchef för all inspiration man får. Och vinet såklart, får inte glömma de 😂😜🤭

Och nu, en halvtaskig video 🙈😜😂

Jag är nöjd för kvällen, så jag kommer snart, förhoppningsvis gå o lägga mig 😂

Hope you guys like the plate, because if was jefla freakin gott! 😉

Hoppas ni har haft en fantastisk lillördag 👌

Puss kram & nyp på stjärten 😘

Glorious Monday

Efter en intensiv jobbhelg och galen danskväll på Silja Galaxy, förtjänar man en god middag denna måndag.

Är dock helt slut nu efter alldeles för lite sömn 😂🙈

Min ekonomi denna månad styr mig väldigt mycket. Känns som att man jobbar konstant men ändå räcker de aldrig till. Men jag är glad för varje dag jag kommer hem, är jag stolt över att jag har ett boende och en inkomst. I work hard for my money!

Så, idag blev de lamm som var på väg att gå ut (minska matsvinnet🤙). Det är något man äter väldigt sällan! Iallafall jag! Men hade köpt ett paket lammfärs, så de fick bli lammfärs biffar med grymt tillbehör. Yum Yum 👌

Lammfärsbiffar:

  • Ca 500 g lammfärs
  • 1/2 rödlök (finhackad)
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 2 msk uppblött majsströbröd
  • 1 krm timjan

Puré:

  • 5 mellanstora champinjoner
  • 3 jordärtskockor
  • 1 stor palsternacka
  • Oatly Matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1/3 krm muskotnöt

(koka allt i grädden, låt svalna sen mixa)

Matvete av durum, stekt i smör, salt, hackad gräslök och hackad salladslök.

Sen blev de en liten rödvinssky på de som vart kvar från när jag stekte biffarna. De blev lite hipp o häpp när jag gjorde den 😜

Toppad med lite körsbärstomater och macheʼsallad på sidan om.

Glömde bort mina grönkålschips i ugnen som jag hade tänk o ha på. Testade inte, men tror att de skulle nog bli gott med lite sån ”aska” på.

Självklart blev de ett glas rött till 🙊🍷De måste man ju ha när de är lamm. 🤭

Nu när jag har ätit klart o har matkoma, ska jag försöka vila en stund o sen städa köket 😂

Hoppas alla underbara haft en fantastisk måndag 😁

Puss kram & nyp på stjärten 💋