En lite grönare måndag 🙃

Måndag, min tidiga dag!

Kände redan imorse att jag var lite mer på g än vanligt. Kan ju ha varit för gårdagen gick så mycket bättre än förväntat, eller kanske för att man får trevligt sällskap imorgon? 😍😎

Kvällen var planerad men planerna löste sig, så jag fick fortsätta med mitt. Jag är inte väääääärldens bästa på att städa, men när jag gör de så gör jag de 😂

Så..

Har gått i tankarna på en vegetarisk lasagne ganska länge, så kände att de va dags!

Look at those colors 🌈😍😍😍

Recept ca 4-5 Pers

1 st zuccini

1 st stor morot

1 st mellanstor lök

1 stor förkokt rödbeta

1 1/2 näve röd spetskål

2 pressade vitlöksklyftor

1 krm svartpeppar

1 krm paprika

1/2 krm salt

1 krm oregano

1/3 krm spiskummin

Tillbehör

400 g krossade tomater

4 dl Oatly mat grädde

Maizena

Spenat Lasagneplattor

Cheddarost

Sätt ugnen på 200° innan du börjar laga maten 😉

  1. Riv zucchini, morot, lök och rödbeta. Tryck sedan ut vätskan, antingen en grönsak åt gången eller allt på en gång.
  2. Skär kålen i tunna strimlor mitt över breda delen, så de nästan blir ringar. Ev tar du lite i taget så de blir strimlor.
  3. Stek ihop allting med antingen smör eller olja, pressa i vitlöksklyftorna och stek bort lite av resterande vätska.
  4. Häll sedan i lite Oatly mat grädde med alla kryddor och lite krossade tomater. Låt de steka ihop sig så allt blir krämigt. 👍
  5. Under tiden gör du din veganska bechamelsås. Blanda ihop Oatly mat grädde med Maizena, lite i taget så du får den tjockleken du vill ha. Släng I lite salt, peppar, muskot, vitlökspulver och paprikapulver så du får den smak du vill ha. Försiktig med muskotnöten bara 😉
  6. När såsen är klar, lägg lite i botten på formen du ska ha lasagnen i. Lägg sedan i lasagneplattor så du täcker botten, lite bechamelsås och sedan lägg på krämiga grönsaksblandningen. Upprepa tills allt är slut. Behöver inte ta så tjockt lager, ska räcka till ca 3 omgångar.
  7. Se till att du har bechamelsås kvar som du kan hälla överst på lasagnen. Annars drygar du ut de med lite mer Oatly grädde och toppar sedan med resten av dom krossade tomaterna (släng i lite salt, peppar, paprika-vitlökspulver och spiskummin och blanda runt innan du häller över, går väldigt mkt på smak).
  8. In i ugnen i ca 20-25 minuter.

Färdigt!

Hade kvar lite av guacamolen jag gjorde igår, så de fick vara med och även lite creme fraiche 👌

Thats all for today folks!

Puss kram & nyp på stjärten 😘🥂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *