?Smakfull ? lillördag?

Vilken onsdag!

Vakna, trött som fanken och bara ville somna om. Jag är bara 28 år, men märker redan nu hur svårt de är att få tillbaka energin efter förra veckan (sjuk) o helgen.

Planen var att repa idag efter jobbet, men de är ju förkylningens säsong och saker händer i livet, så de blir som de blir ibland. Så inget rep idag. Men..

De gjorde bara att hjärnan spann vidare på kvällens middag. Of course I wanted to do something with saffron ???

Och vad passar bra med saffran om inte skaldjur?! ?

Kvällens middag:

Sesam kryddade färska räkor med en matvete/svart bönpasta blandning, algsallad, tångkaviar, sotad och torkad salladslök med hemmagjord räk & saffransbuljong med sting ?

Buljongen är gjord från grund med vitlök, schalottenlök, salladslök, räk huvuden o stjärtar, grönsaksbuljong, vitt vin (vina maipo), svartpeppar, honung, citron & sambal oelek ? fick koka ca 1 1/2 timme!

Tångkaviaren är, trot eller ej, köpt på Ikea. Nice ?

Räkorna har fått legat i olivolja, salt, peppar, vitlökspulver och svarta sesamfrön under hela tiden buljongen har kokat.

Matvete av bovete har fått stekas upp i smör, salt, peppar, gräslök och salladslök. Bönpastan har kokats upp som vanligt, rätt mycket salt i vattnet är ett måste för mig ?

Köpte en färdig algsallad, ville ha känslan av en strandkant. Och vi alla vet att de kan ligga rätt mycket alger längst stranden ?

Jag fräschade upp salladslöken, la den i ugnen på 150 grader på värme/värmefläkt i ca 10 min. Tog dom sotade ändarna, strödde runtom uppläggningen för att få en lite mer intensivare smak. (Se bild)

Vilka smaker! Jag förvånar verkligen mig själv. Får tacka Masterchef för all inspiration man får. Och vinet såklart, får inte glömma de ???

Och nu, en halvtaskig video ???

Jag är nöjd för kvällen, så jag kommer snart, förhoppningsvis gå o lägga mig ?

Hope you guys like the plate, because if was jefla freakin gott! ?

Hoppas ni har haft en fantastisk lillördag ?

Puss kram & nyp på stjärten ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *