Ett Jefla Matkombo Inlägg ?

Hola muchachos and muchachas!

Under hela december jobbade jag oerhört mycket, dubbla pass vissa dagar och väldigt lite sömn. Så jag ber ödmjukast om ursäkt att jag inte uppdaterat mig själv på länge. But ey.. I’m back! ??‍♀️

Första veckan i januari var väldigt mycket återhämtning. Jag hade tappat motivationen till och laga mat, well att göra någonting över huvudtaget. Men nu har jag äntligen börjat landat o dom senaste dagarna har sista energin gått till matlagning. And it feels sooooo good ?

Enkelt, snabbt men lyxigt har varit inspirationen!

Började med:

Vitvins Torsk i ugn, vitvinsfisk- & smörsky med Double Flavour Jasminris (saffran & rödbeta)

Macaroni Chicken Carbonara (med äggula och lite extra parmesan, vilket är alltid ett måste ?)

  • Blandpasta med bacon o smörstekt brysselkål (perfekt om de finns lite leftovers från jul och lilla sista i pasta paketen) ?

  • Krämig potatisgratäng med rostbiff, hemmagjord rödvinssås och knaprig grönkål ??
  • Rödvinsåsen är nog en av dom bästa jag gjort. Och så sjukt enkelt. ??

Och finns de tid, då gör man en brak brunch ?

  • Smoothie (banan, jordgubb, Mango, soyghurt m jordgubb)
  • Kaffe Baileys Spiced Pumpkin ??
  • Laktosfri Grekisk Yoghurt med äkta honung från mammas granne och hackade valnötter
  • Glutenfria American pancakes som toppades med hallon & blåbärssylt?.

  • Broccoli & babyspenat soppa med vitt vin, chevre ost och bacon smulor.

    Denna kombo flög bara upp i huvudet och hade ingen aning om vad jag gjorde ? men de blev bra! Som ni märker är jag en person som är sämst på att följa recept ? Hopplös!

Igår blev de Potatismos med persilja, rådjursfärs och grönpepparsås med rårörda lingon och kokt broccoli.

Blev en del över så tog med till chefen idag. Sometimes they are lucky at wörk ?

Och dagens middag.. Wow! Så enkelt och så gott!

  • Medelhavsmix sallad med qinoua och granatäpple, smörstekt rökt Salma lax och en luftig avokado & basilikakräm.

    Den där krämen.. Jag har suttit o ätit den o granatäpple tillsammans ?

    Ska försöka skriva ner den här:

    1 ätmogen avokado

    Ca 1 kruka färsk basilika

    1/2 dl vatten

    2-3 msk laktosfri grekisk yoghurt

    Salt, peppar, vitlökspulver, spiskummin, limejuice.

    Lägg avokado, basilika och yoghurt i mixern. Sätt igång och addera lite vatten i taget, den får inte bli för lös. Addera lite kryddor i taget o smaka av. Den ska vara väldigt luftig och lätt i smak så den balanserar upp med syran och sötman från granatäpplen och sältan från fisken.

Grejen är att jag förstår verkligen inte vart jag får vissa idéer ifrån. Men blir dom lyckade så älskar jag dom ?

Nu blev de ett mäktigt inlägg, men jag är as taggad, glad att vara tillbaka och nya tag med nytt år!

Fokus, välmående, resa, hoj kort och god matlagning ? These are promises to myself!

Vet att halva januari har gått, men god fortsättning era galningar!

Puss kram och nyp på stjärten ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *