Hjort är gjort ?

2 intensiva veckor på jobbet. Förbannade virus, influensa osv. Jag blev lite dålig men inte så dålig som mina kära kollegor. Iallafall de pumpade ur min kreativa energi lite grann så de va rätt slappt efter jobbet o bara varva ner och återhämta.

Nu känner jag att energi o motivation har kommit tillbaka. För er som inte känner mig, de dalar lite ibland. Har en förmåga o lägga min själ i jobbet och stressa mig för en massa grejer ?

Men idag.. Idaaaaaaaag blev de matlagning från grund! Som vanligt har jag bara kokat ihop något och inte gått efter något recept ??

Så.. Vad koka jag ihop för något då?

Potatis och jordärtskockspureʼ med köttbullar på hjort, rårörda lingon och gräddsås, toppat med parmesan ?❤️

Ok rårörda lingonen har jag inte gjort från grund, trodde jag hade lingon hemma men icke sa nicke ?

Jag köpte hjortfärs, malde ner den äääääännu mer i matberedaren för att få de så fint som möjligt. Sen blandade jag ihop de med viltfond, vitpeppar, smått riven lök och uppblött ströbröd på majs.

Jag glömde ett ägg kom jag på, men.. De behövdes inte. ? Blev inte så kompakt eftersom jag malde ner de ordentligt o sen hade uppblött ströbröd.

Sen pureʼn… Ursäkta hur jag skriver men jag vette fanken hur man gör med mitt tangentbord ???

Kokade upp delad potatis i vatten o salt och jordärtskockan delad i vispgrädde i en annan kastrull. Hällde av grädden, mosade ihop kockan och potatisen, sen kom stavmixern fram. I med salt, vitpeppar och vitlökspulver, sen hällde jag i grädden vartefter för att få den så len som möjligt, o sen i med lite smör såklart.

Såsen gjorde jag på grädde, lite soja för färgen, lite maizena för tjockheten och viltfond för smaken ?

Perfekt mat för en tisdag, don’t you think? Well, matlåda imorgon ?

Avslutar dttta inlägg, med en härlig video ?

Puss kram o nyp på stjärten ????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *