Här går de vilt till 😉

Inte bara att jag har fått en sjukt grym makeover av grymmaste frisören Haisan, haisanb @ insta..

.. Gooooooood I feel så fräsig 😍!!!!!!!!! Så har de varit konsert i helgen. Greta Van Fleet. God damn vad bra dom va. En av dom bästa som har levererat live. Inte en enda ton fel 👌 Är så glad att man kom över biljett innan dom tog slut, första vändan!

Tack Carin o Mankan 😘

Ikväll blev de mat sent. Hade ingen inspiration över huvudtaget. Sen sa de bara BAAAM!

  • Potatisgratäng på en bädd av babyspenat och stekta champinjoner (toppad med vitlök o parmesan) & älgkorv toppad med en fänkål, gräslök och syrad rödlök blandning med honungssenap 🙈😍👌

En av dom bästa grejerna med o laga mat är att man kan göra vad sjutton som helst! När en idé bara växer och säger PANG och 30 min senare har man gjort detta?!

Why am I not married? 👰😂😂😂

Ne skämt åt sido! De lilla extra med den här, är den lila moroten i mitten med honungs balsamico. Juste.. Lila! Så läckert👌 Ett tips bara! Använd gummihandskar när du skalar, hackar eller river 🙈

Well, this was my Monday night! Hoppas ni alla haft en bra start på veckan och en otroligt trevlig Halloween helg 👻🦇🎃

Vad kommer I veckan? Who knows.. Med sån här mat som bara dyker upp så vet man aldrig 😊

Puss kram o nyp på stjärten 😘

Fishy fishy!

Idag blir de ett kort inlägg!

Går i förkylningens tecken denna kära höstiga torsdag. Flera som känner av de?

Hoppas verkligen man mår bättre till imorgon, cause tomorrow, I’m doin a makeover 🙈😍 so exited 👏👏 bild kommer självklart läggas upp!

Men men, nog om mig. 😜

Har lite mat relaterat i detta inlägg, såklart. 😊

Hemmagjord potatismos med krispiga fiskpinnar, ärtpuré och Hollandaise sås, toppat med gräslök och morötter 👌

Vardagslyx👍

Tips, se verkligen till att få en krämig och fyllig sås! Jag använder alltid grädde, laktosfri ofc eller Oatly produkter.

Puss kram & nyp på stjärten 😘

Homemade balls!

Oh yes..

Balls!

Meatballs ofc! Jag vet vad du tänkte, shame on you honey 😜😉

Denna vecka går jag in i husmanskost anda! 💕 Så, vad passar inte bättre än potatismos och köttbullar 😍😍👏

Men för att göra en liten egen twist på de, fick potatismoset lite persilja och istället för brunsås blev de roseʼ pepparsås meeeeeeeeeed… *trumvirvel* TRATTKANTARELLER!

Alltså… Omnomnom! Varför äter man inte sån här mat oftare?!? Jag som personligen gillar mer italiensk och asiatiskt, glömmer bort husmanskost ibland. Alltså riktig husman, inte korv o makaroner 😜

Så, ville göra något lite speciellt. Tyckte de blev rätt fint!

Behold, my mashed potato tower with meatballs 😍👏

O de här.. Är magi!

De går att göra vardagen lite lyxigare! De mår man bra av. Glöm inte de 😉

Puss kram och nyp på stjärten ni underbara 💋

En lite grönare måndag 🙃

Måndag, min tidiga dag!

Kände redan imorse att jag var lite mer på g än vanligt. Kan ju ha varit för gårdagen gick så mycket bättre än förväntat, eller kanske för att man får trevligt sällskap imorgon? 😍😎

Kvällen var planerad men planerna löste sig, så jag fick fortsätta med mitt. Jag är inte väääääärldens bästa på att städa, men när jag gör de så gör jag de 😂

Så..

Har gått i tankarna på en vegetarisk lasagne ganska länge, så kände att de va dags!

Look at those colors 🌈😍😍😍

Recept ca 4-5 Pers

1 st zuccini

1 st stor morot

1 st mellanstor lök

1 stor förkokt rödbeta

1 1/2 näve röd spetskål

2 pressade vitlöksklyftor

1 krm svartpeppar

1 krm paprika

1/2 krm salt

1 krm oregano

1/3 krm spiskummin

Tillbehör

400 g krossade tomater

4 dl Oatly mat grädde

Maizena

Spenat Lasagneplattor

Cheddarost

Sätt ugnen på 200° innan du börjar laga maten 😉

  1. Riv zucchini, morot, lök och rödbeta. Tryck sedan ut vätskan, antingen en grönsak åt gången eller allt på en gång.
  2. Skär kålen i tunna strimlor mitt över breda delen, så de nästan blir ringar. Ev tar du lite i taget så de blir strimlor.
  3. Stek ihop allting med antingen smör eller olja, pressa i vitlöksklyftorna och stek bort lite av resterande vätska.
  4. Häll sedan i lite Oatly mat grädde med alla kryddor och lite krossade tomater. Låt de steka ihop sig så allt blir krämigt. 👍
  5. Under tiden gör du din veganska bechamelsås. Blanda ihop Oatly mat grädde med Maizena, lite i taget så du får den tjockleken du vill ha. Släng I lite salt, peppar, muskot, vitlökspulver och paprikapulver så du får den smak du vill ha. Försiktig med muskotnöten bara 😉
  6. När såsen är klar, lägg lite i botten på formen du ska ha lasagnen i. Lägg sedan i lasagneplattor så du täcker botten, lite bechamelsås och sedan lägg på krämiga grönsaksblandningen. Upprepa tills allt är slut. Behöver inte ta så tjockt lager, ska räcka till ca 3 omgångar.
  7. Se till att du har bechamelsås kvar som du kan hälla överst på lasagnen. Annars drygar du ut de med lite mer Oatly grädde och toppar sedan med resten av dom krossade tomaterna (släng i lite salt, peppar, paprika-vitlökspulver och spiskummin och blanda runt innan du häller över, går väldigt mkt på smak).
  8. In i ugnen i ca 20-25 minuter.

Färdigt!

Hade kvar lite av guacamolen jag gjorde igår, så de fick vara med och även lite creme fraiche 👌

Thats all for today folks!

Puss kram & nyp på stjärten 😘🥂

En kväll på stan 🌠följt med tacobrunch 👌

Hur spenderar man en lördagkväll på stan?

Med att bli fotograferad såklart! 🤓😃 Bästa Timjan och jag drog en runda genom city och provade fota lite idéer som fanns. And it was awesome! 🤘

Raw photo men hur coolt som helst 😃 en stor fet applåd för Timjan, hans fräcka lilla kamera och..

.. Cola flaskan såklart. 😜

Fick äntligen sova ordentligt. Behövdes som sagt en ordentlig promenad i stan för de. 🤣 Så, denna morgon/lunchtid behövde en lite fräsigare frukost. Eller snarare brunch! Taco brunch 😍

Grillad kyckling, paprika, sallad, salladslök, gurka, hemmagjord guacamole vilket är en av dom bästa rörorna som finns😍

Vad mer…? Jo.. Soft tortilla bröd stekt med massa cheddarost och paprika 😍

Ooooooooommmmmmggggggg! Viktigaste är ett tjockt lager ost 👊

Magisk början på denna dag 👌

Nu ska jag äta klart o ladda för en liten audition 🙃

Puss kram o nyp på stjärten hjärtegull 😘😘😘

Finally back! 🙌

Sorry guys, haft lite problem med att komma in på bloggen, but I am finally back 😎🍷

Firar detta med en grymt härlig middag 👌

Kallrökt lax, potatisgratäng och jordärtskockspureʼ med röd spetskål och skivad sockerärta 😍

Jordärtskockorna har fått koka lääääänge i grädde med lite salt och pepparmix och mixat med stavmixer.

Potatisgratängen fick jag inspirationsrecept från sidan Tasty på fb. Rosa potatis 👌❤️, fått ligga i grädde, pressad vitlök, salt och peppar, lagt upp på i form och sedan tagit den överblivna grädden och kokat upp med lite Parmigiano Reggiano.

Hällde sedan över blandningen, ställde in i ugnen på 200° i ca 30 min för att låta den grädda ordentligt, va lite extra grädde. 😜

Slutresultatet:

Toppade rödspets kålen med en balsamico blandning på balsamico, olivolja och sesamolja. Perfekt med lite syra i en rätt krämig, kraftfull men lätt rätt 👌

God I love my cooking and my new mobile camera 😍😍😍😍👏

Nu kommer bloggandet äntligen komma igång ordentligt.

Något önskemål på maträtt ni vill se mig laga? 😃

Have a wonderful Monday night 🍷

Puss kram & nyp på stjärten 💋

NUDEFOODFRIDAY, Höst mys ❤️ och annat seriöst ❤️

Vad är typisk höst för dig?

Well, för mig är de på med en massa kläder, kyla, rusk, löv som faller, varma fina toner kommer på buskar och träd, kottar faller till marken och.. Sitta inne och mysa framför en film. 😍

Jag har dock hittat en ny passion på hösten. Plocka svamp! Jag har varit ute i skogen och plockat svamp för första gången på riktigt i år. Bara för 5 dagar sen. 👏

Jag hade sån otrolig tur att komma över lite fina kantareller från vår vackra skog. Och svart trumpetsvamp 😍 vilken härlig smak!

Tänk, för bara ca 6 år sen, åt jag inte svamp. De var bara glömma att jag skulle stoppa in de där o processerna i min kropp. Nu älskar jag de! Och jag älskar verkligen nu att gå ute i skogen och leta. Vilken meditation och antistress. 👌

Självklart vill jag dela med mig av vad jag hittat på en av promenaderna 😍

Åh juste, glömde jag nämna att de är fredag? 😉

NUDEFOODFRIDAY AND SERIOUS TALK

So, whats so special about this inlägg? 😜

Jag vill hjälpa till och lyfta fram en osäkerhet som jagar en hela livet, i princip.

Den ständiga kroppshetsen. Se ut såhär, gör såhär, det här ska du göra, såhär ska du se ut! Men, dom som känner mig väl, vet att jag, på ett plan, inte bryr mig om hur jag ser ut. Jag kör bara min grej helt enkelt. Men det har inte heller alltid varit lätt att vara denna lilla späda kropp. Osäkerheten har jag haft ganska starkt i yngre dagar och kan komma tillbaka ibland.

De började väldigt tidigt. Jag har alltid hört att jag är liten. Att jag är smal. Petit!

Jag har blivit anklagad för att vara ett anorexi anfall, de va enda förklaringen på varför jag var smal. Eller så hade jag bulimi. Kunde inte bara vara så att jag var smal. Att jag är byggd sån.

Men det blev lite lättare i gymnasiet, för jag var ganska sen jämfört med andra i min utveckling. Då började min kropp bli en kvinnokropp. Jag var inte en smal, tunn liten flicka längre. Jag började utvecklas och killar började uppmärksamma en på ett helt annat sätt än innan.

Men.. Jag var fortfarande smal och jag har alltid varit smal. Trot eller ej, men jag hade då en period då jag tyckte att de verkligen var jobbigt och vara jag. Speciellt under skolåren. Väldigt många påpekade min kropp väldigt mycket. Och det händer även idag.

Skillnaden är att jag inte bryr mig lika mycket längre som jag gjorde då. Visst, man bryr sig om hur man ser ut, för man vill ju ändå se bra ut. 😜 Men jag tänker aldrig låta någon säga till mig hur jag ska se ut och vad jag ska göra med min kropp. Förutom att inte tatuera in döskallar (I love you mum 😂😘❤️)

Så för att sammanställa detta inlägg: I do what I freakin want with MY body!And so can you 😘 Så nu valde jag att fota mig själv i höstig anda. Och lyfta fram att vara stolt över sig själv och sin kropp. Och att jag även gillar kantareller. Och rödvin.. 😜

Have an awesome weekend peeps! Puss kram o nyp på stjärten 😘

#nudefoodfriday #kroppshets #bodypositive #miaskäringer

Åh juste, tips på nå enkelt och gott!

Rosta upp macka, bre över lite chevreʼ ost, lägg på smörstekta kantareller och toppa med lite honung 👌 It’s Magic ❤️

Asiatisk Kokos o Avocado soppa med soja och Sesam kyckling 👌

Hola muchachos and muchachas! 😀

En fantastisk tisdag som idag som idag som idag idag idag! 😜

Startade dagen med mitt första löparpass på fleeeeera år. Kunde knappt tro de själv, men yupp jag gick upp och jag sprang! ✌️ Dock bara 20 min men otroligt bra början, för jag svimmade inte 😂

Sen blev de ett pass på jobbet. Rätt produktiv, fick lite gjort men lite halvdött.

Så.. Kompenserar de med lite god mat. Tänkte göra en sån där riktig thailändsk kycklingsoppa på kokosmjölk först. Men de blev mer än så. Blandade ihop alla ingredienser jag hade tänkt ha i, men kände att jag saknade något.

Kollade runt på bänken för inspiration, och där låg den.

En avokado!

Så, receptet slutade såhär:

P. S skrev allt i efterhand, för den blev så god. De där med recept som sagt är inte min grej, men använde faktiskt kryddmått den här gången 😀👍 #progress

And OMG it was deeeeeelicious! 😍

Avocadon gjorde verkligen soppan så krämig och matigare. Behövs ingen kyckling för den som kör veganskt.

Look at The beautiful result 😍

Den här kommer jag definitivt göra igen! 👌

Älskar att matlagning får mig att må så bra, en av bästa terapin jag har (hojåkning också såklart 😜)

Who knows what else I might do this week. Håll utkik för mer skoj, man vet aldrig vad man hittar på och laga! 😉

Puss kram och nyp på stjärten peeps 😘

Överlägsen vinnare 1

Hellu motherrockers out there!

Så, jag frågade människor på fb om hjälp. Jag hade alldeles för mycket idéer på mat och kunde inte bestämma mig. Så la ut ett inlägg och lät kära facebookare att välja åt mig.

Alternativen då!

1. Ugnsbakad falukorv med egenkryddad tomatsås, cheddarost och potatismos.

2. Krämig asiatisk kycklingsoppa på kokosmjölk med smak av thaibasilika

3. Tacopaj m. jalapenos, majs, cheddar och koriander.

4. Pasta m. mozarellafyllda köttbullar och tomatsås.

5. Krämig cowboysoppa med mycket vitlök och champinjoner.

De visade sig att mina kära Facebookvänner föredrar husman före kraftiga smaker. 😜
Falukorv vann med hela 18 röster medans Mozarellabollarna kom på 2:a plats med hela 5 röster. Not even close 😂

Så började med tomatsåsen.

900 g passerade tomater

1 1/2 msk Sambal oelek

2 vitlöksklyftor

1 liten gul lök

1 msk oxbuljong (koncentrerad)

2 krm vitpeppar

1 krm paprika

1 msk basilika (tog fram fryst o tina upp)

1 msk tomatpuré

Detta är dock inte riktigt 100% mått, men typ vad jag hade i. Sen får man gå på känsla o smak såklart 😉

Kokade ihop och sen mixade med stavmixer.

Tog en halv Scan Falukorv, slicea den halvt så tomatsåsen kunde komma emellan.

Ställde in i ugnen i 15 min på 200° och började fixa med resten.

Jag var väldigt lat o körde pulvermos, men ey, även den måste ätas upp. 😅 Smaksatte med lite smör, salt i vattnet innan och svartpeppar.

Delade brysselkål, stekte bara på platta sidan så dom fortfarande är härligt knapriga.

Efter 15 min tog jag ut falukorven, toppa den med cheddarost och in i ugnen igen i 5 min.

Why do you ask? Jo, jag gillar inte när osten blir bränd. Den får gärna bara vara smält 😊

Börja dekorera upp tallriken med lite macheʼ sallad och resterande tillbehör, sedan på med falukorven, toppa med lite Parmigiano Reggiano, svartpeppar och chili.

Så enkelt och sååååå gott!

Thanx Facebook friends 😘

Första tävlingen för maten i mitt kök avklarad!

Let’s see what Will happen next Time 😉

Puss kram o nyp på stjärten loved once ❤️

Did I tell you I love pasta?

Ok..

Första gången i mitt liv har jag gjort hemmagjord pasta, 3 dagar i rad 😂👌

Började med ravioli, fylld med en ricottablandning på champinjoner, kantareller, babyspenat, rostad lök, riven ost och färsk vitlök och tryffelsalami

(stekt rikligt i smör sedan mixat med ricotta ost och lite grädde för att få de o mixa ordentligt sedan hällt i osten)

Sen en liten gräddig sås på grädde, oxbuljong, svartpeppar och honung.

Wazzuuuuuup!😍😎

Allt va på måfå, så skrev inget specifikt recept på detta.

But here is some pics 😎

De toppades med rostade rödbetor, lite Pesto, babyspenat, gräslök och svartpeppar. 👌

Men idag.. Wow!

Blev en färsk pasta med kantareller, krispigt bacon och chevre ost.

😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

Hittade ett pasta recept på Ica, halverade allt, because it’s just me you know. 😜

3 1/2 dl durumvete

2 hela ägg

Ca 2 äggulor

1 msk olivolja

1 1/2 msk vatten

Pöööörfekt!

Kantarellsåsen gjorde jag på såsen jag gjort dagen innan, lite mer grädde för att milda till smaken och stekt upp 3 stora, tärnade kantareller. Sen kokat ihop en stund för att få in lite mer svampsmak i såsen.

Under tiden fixades pastan till tagliatelle (is that right?) och bacon va satt i ugnen på 175 grader ca 5-7 min innan pastan åkte i.

Vilket härligt terapi arbete!

Fick låna pasta maskinen, så Yeah, JAG ÖNSKAR MIG EN PASTA MASKIN 😂😀👏

Så, toppar sedan pastan med chevre, persilja och svartpeppar.

Look at this shit, is awesome 😍

Usch vad jag har saknat och laga mat ❤️

Så, nu ska jag fixa ihop min matlåda, dricka ett glas rödvin till och kolla på film!

Imorgon, äre fredag! 🤘

Puss kram & nyp på stjärten peeps 😘