Överlägsen vinnare 1

Hellu motherrockers out there!

Så, jag frågade människor på fb om hjälp. Jag hade alldeles för mycket idéer på mat och kunde inte bestämma mig. Så la ut ett inlägg och lät kära facebookare att välja åt mig.

Alternativen då!

1. Ugnsbakad falukorv med egenkryddad tomatsås, cheddarost och potatismos.

2. Krämig asiatisk kycklingsoppa på kokosmjölk med smak av thaibasilika

3. Tacopaj m. jalapenos, majs, cheddar och koriander.

4. Pasta m. mozarellafyllda köttbullar och tomatsås.

5. Krämig cowboysoppa med mycket vitlök och champinjoner.

De visade sig att mina kära Facebookvänner föredrar husman före kraftiga smaker. ?
Falukorv vann med hela 18 röster medans Mozarellabollarna kom på 2:a plats med hela 5 röster. Not even close ?

Så började med tomatsåsen.

900 g passerade tomater

1 1/2 msk Sambal oelek

2 vitlöksklyftor

1 liten gul lök

1 msk oxbuljong (koncentrerad)

2 krm vitpeppar

1 krm paprika

1 msk basilika (tog fram fryst o tina upp)

1 msk tomatpuré

Detta är dock inte riktigt 100% mått, men typ vad jag hade i. Sen får man gå på känsla o smak såklart ?

Kokade ihop och sen mixade med stavmixer.

Tog en halv Scan Falukorv, slicea den halvt så tomatsåsen kunde komma emellan.

Ställde in i ugnen i 15 min på 200° och började fixa med resten.

Jag var väldigt lat o körde pulvermos, men ey, även den måste ätas upp. ? Smaksatte med lite smör, salt i vattnet innan och svartpeppar.

Delade brysselkål, stekte bara på platta sidan så dom fortfarande är härligt knapriga.

Efter 15 min tog jag ut falukorven, toppa den med cheddarost och in i ugnen igen i 5 min.

Why do you ask? Jo, jag gillar inte när osten blir bränd. Den får gärna bara vara smält ?

Börja dekorera upp tallriken med lite macheʼ sallad och resterande tillbehör, sedan på med falukorven, toppa med lite Parmigiano Reggiano, svartpeppar och chili.

Så enkelt och sååååå gott!

Thanx Facebook friends ?

Första tävlingen för maten i mitt kök avklarad!

Let’s see what Will happen next Time ?

Puss kram o nyp på stjärten loved once ❤️

Did I tell you I love pasta?

Ok..

Första gången i mitt liv har jag gjort hemmagjord pasta, 3 dagar i rad ??

Började med ravioli, fylld med en ricottablandning på champinjoner, kantareller, babyspenat, rostad lök, riven ost och färsk vitlök och tryffelsalami

(stekt rikligt i smör sedan mixat med ricotta ost och lite grädde för att få de o mixa ordentligt sedan hällt i osten)

Sen en liten gräddig sås på grädde, oxbuljong, svartpeppar och honung.

Wazzuuuuuup!??

Allt va på måfå, så skrev inget specifikt recept på detta.

But here is some pics ?

De toppades med rostade rödbetor, lite Pesto, babyspenat, gräslök och svartpeppar. ?

Men idag.. Wow!

Blev en färsk pasta med kantareller, krispigt bacon och chevre ost.

??????????????

Hittade ett pasta recept på Ica, halverade allt, because it’s just me you know. ?

3 1/2 dl durumvete

2 hela ägg

Ca 2 äggulor

1 msk olivolja

1 1/2 msk vatten

Pöööörfekt!

Kantarellsåsen gjorde jag på såsen jag gjort dagen innan, lite mer grädde för att milda till smaken och stekt upp 3 stora, tärnade kantareller. Sen kokat ihop en stund för att få in lite mer svampsmak i såsen.

Under tiden fixades pastan till tagliatelle (is that right?) och bacon va satt i ugnen på 175 grader ca 5-7 min innan pastan åkte i.

Vilket härligt terapi arbete!

Fick låna pasta maskinen, så Yeah, JAG ÖNSKAR MIG EN PASTA MASKIN ???

Så, toppar sedan pastan med chevre, persilja och svartpeppar.

Look at this shit, is awesome ?

Usch vad jag har saknat och laga mat ❤️

Så, nu ska jag fixa ihop min matlåda, dricka ett glas rödvin till och kolla på film!

Imorgon, äre fredag! ?

Puss kram & nyp på stjärten peeps ?

Enkel bagel!

De bästa med att börja senare är att jag äntligen börjar komma igång med frukost.

De har alltid varit en svår del av mitt liv, att få in den rutinen. Oftast är jag inte hungrig, vaknar försent och är stressad. En vanlig faktor i mitt liv ?. Så när man äntligen får in en bra rutin, blir man rätt glad.

Så, en frukost behöver ju inte vara all fancy. Behöver inte heller vara alldeles för enkel. Man gör de lite som man själv vill. Men jag gillar o göra lite extra. ?

Dont mind The face, look at The awesome bagel instead!

Rostad bagel med Salami Milano, Port Salute ost, skivad avocado, naturell färskost och toppat med gräslök. Fancy pancy and easy as fudge ?

Ha en grym tisdag peeps ?

Puss kram & nyp på stjärten ?

Trevlig måndag ?

Denna dagen började tidigare än vanligt. Skolstart för många barn och systersonen va inget undantag. Han blev hämtad av sina faddrar i DACA och fick skjuts till skolan. Mosters coola kille

Jag är inte världens mest morgonpigga människa, men eftersom de blev tidigare dag än vanligt, blev de en fin frulle ?

Röstiplätt med kantarellstuvning Rostad macka med Salami Milano och Port Salut ost och en smoothie gjord på Actimel Mango/Gojibär, banan, ingefära, mango och bladspenat. ?Festligt värre en måndag ?

Nu blir de ladda för dansrep inför Stockholm Ink Bash. Will I See you there? ?

Puss kram & nyp på stjärten ?

Beginning of a new era!

A new beginning for lickthebowl.se!

Så spännande!

Här kommer jag lägga upp lite vad jag tycker om att laga till mig själv, till andra, vad som tar upp min tid och vardag.

Asiatiskt och italienskt är en inspiration så de hette duga, så vem vet vad som kan dyka upp på denna blogg.   😉

Puss kram & nyp på stjärten <3