Det är en konst att skita i jobbet

För snart tio år sedan jobbade jag med support på ett större IT-företag i Stockholm. Där var mycket som inte fungerade, inte minst ledningen. Vi hade alltid ett par tusen ärenden att jobba med och hur mycket vi än löste kom vi aldrig ifatt. Det fanns en tradition av att alltid jobba över minst en timme varje dag, ta jobbet med sig ut på lunchen. Till det hade vi även jour på helger. En sen eftermiddag när vi var på väg hem kom ett akut ärende in och alla var tvungna att återgå till sina skrivbord. Min kollega ryckte på axlarna, drog en djup suck och sa:

– ”Det är en konst att skita i jobbet….”

De bevingade orden har jag sedan burit med mig som ett mantra för att skapa balans mellan jobb och privatliv. I en tid där utbrändhet är största enskilda orsaken till långtidssjukskrivning vill jag dela med mig av mina och andras lärdomar på ett begripligt och underhållande sätt. Här får du boken ”Det är en konst att skita i jobbet”. Läs den innan det är för sent!

Beställ den via Adlibris eller Bokus (klicka och kom vidare).

Andreas Kjörling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *