Färskpasta med olivolja

När det är såhär varmt klarar jag inte för varm och geggig mat. Faktum är att jag i stort sett bara äter frukt eller sallad tills det blir svalare mot kvällen. DÅ kan jag ställa mej och laga mat igen.

Det är inte heller det lättaste att hitta vegansk färskpasta, men ICA har 2 sorter som är jättegoda. En med rödbetor och en med blomkål. Dom är lika goda men den med rödbetor är ju ROSA/LILA!!!!

Recept Pasta med olivolja (2 pers)

1 paket vegansk färskpasta med rödbetor.
1 näve valnötter
Ruccola
1/2 citron
1 röd lök
1 röd färsk chili (eller efter smak)
1 röd paprika
1 liten låda minitomater
1/4 kruka färsk basilika.
Lagom mängd zucchini, ca 1/4-1/2 normalstor
En REJÄL mängd olivolja. (ta nu inte billigast möjliga utan köp gärna en riktigt fin olivolja, det gör en enorm skillnad)

Förbered vattnet för pastan. Pastan kokar på bara 2 minuter så den har jag i när allt annat är färdigt.

Torrosta valnötterna i en stekpanna tills dom får lite färg och luktar gott. Lägg undan dom i en liten skål så länge.

Lägg upp en bädd av ruccola på serveringsfatet eller tallrikarna.

Skär upp alla grönsakerna, förutom minitomaterna, i tunna skivor och släng ner i stekpannan med lite olja. Låt dom steka upp lite lätt och häll sedan i tomaterna. Stäng av plattan men låt allt ligga kvar i pannan medans du kokar pastan. Salta efter smak och kläm ut en skvätt citronsaft efter smak. (jag brukar skära av två skivor citron som får stekas i pannan också men här hade jag bara två färska skivor.

Koka pastan och häll sedan av vattnet. Ös nu på en REJÄL skvätt GOD olivolja. Blanda ihop med grönsakerna och släng sen på de rostade valnötterna.

Ringla över lite mer olivolja och servera!

TIPS: Det finns vegansk ”parmesan” från märket Violife som jag tycker är god att riva över, men rätten klarar sej utan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *