Tzay-spett

Som fru till världens bästa man och eftersom jag älskar att laga mat så ser jag till att maten står på bordet när Glen kommer hem. Riktigt traditionellt, jag borde egentligen ha ett förkläde på mej och höga klackar. 😉 Nu kan det eventuellt vara så att inget får plats på bordet längre eftersom jag har gjort det till min målarhörna, men ändå. Soffan duger gott att sitta och äta i den med.

Här tog jag Tzay-spett som jag marinerade i olika kryddor samt hemmagjord mango chutney och sen kan man slänga in i ugnen, steka eller grilla. Mango chutney är föresten löjligt lätt att göra. Ner med mango, lök, vitlök, chili, ingefära och agave i en kastrull. Fyll på med lite vatten och kanel, koka tills det är klart och mixa gärna sen så slipper man vara så noga med att skära allt i pyttebitar.

Vitlökssmöret är Flora’s mjölkfria och så pressade jag i en vitlöksklyfta, saltade och hackade ner färsk basilika. Smakar gudomligt på ungsrostad färskpotatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *