Vegansk Brie


Få saker är godare än ost tillsammans med ett gott vin ute i skogen.
Va, trodde du att det var kört att njuta av det som vegan?
Tänk igen!? 🙂

Vegansk Brieost Recept:

1 paket Violife ost eller Astrid & Apornas Jeezly (200gram)
1/2 paket Oatly’s Påmackan
Drygt 1 dl Oatly imat (matlagningsgrädde)
2 nävar rostade och hackade valnötter med havssalt

Gör såhär: (tar ca 10 minuter)

Rosta hackade valnötter i torr panna med havssalt tills det luktar ljuvligt.

Smörj in en mindre skål med med olivolja.

Häll på valnötterna i skålen så dom täcker botten.

Tärna upp osten och lägg i kastrull med imat’en. Värm upp under omrörning tills smeten är helt len och klumpfri. Tillsätt påmackan och rör ihop tills helt len och fin igen.

Häll ostblandningen i skålen och ställ sen in i kylskåpet i minst 4-5 timmar.

NOTE: DU kan även hacka färsk gräslök att lägga i botten, eller något annat du gillar, men rostade valnötter blev vansinnigt gott!

Servera med ett gott vin som passar till ost, ett fint välgräddat bröd eller kex och självklart vindruvor!

TIPS: Dubbla gärna receptet på osten för du kommer nog att moffa en hel del! Det finns 400 gram förpackningar av osten och så använder du en hel förpackning påmackan bara och drygt 2 dl imat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *