Veganska Muffins

Äppelmuffins Recept:

Skalade och kärnade ut 3 äpplen som jag sen hackade upp och blandade ihop med rejäl mängd kanel.

Blandade ihop drygt 2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl socker (rörsocker om det nu gör skillnad) och ca 1 1/2 tesked bakpulver och så en tesked äkta vaniljpulver men vaniljsocker går säkert lika bra.

Sen sprutade jag i vad jag tror är ca 1/2 dl rinnande smör (veganskt ofc) på flarra, 1/2 dl imat, 1/2 dl kokande vatten eftersom jag precis hade gjort kaffe.

Jag blandade ihop detta väl! Hade i en liten skvätt mer flytande smör eller imat för att kunna få allt till en tjock smet.

Jag klickade ner äpplena i botten men tror faktiskt det är smartare att blanda ner en hel del, MEN inte allt för det blev äpplen över som jag åt med sked medans jag väntade, i smeten.

Med hjälp av 2 skedar fyllde jag formarna GANSKA högt upp, men ge plats i formarna för dom fluffar upp sej!, blev lite för mycket smet för 7 formar så ha 8-9 formar redo!

175 grader i ugnen tills dom luktade gudomligt och såg fantastiska ut! 20 minuter? 30 minuter? Jag VET faktiskt inte så sitt och njut av synen!

Moffade i mej 4 helt själv och brände gommen, ringde sen en vän som kom över och hjälpte mej äta resten.

Klart!

Chokladmuffins Recept:

Precis likadant minus äpplena och kanelen. Hacka ner valnötter i smeten och 3 matskedar kakao plus en nypa salt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *